Μπατίστα: Θέλουν δουλειά τα παιδιά και χρόνο

12:23 17/9/2012 - Πηγή: AEK365

Πεπεισμένος πως με πολλή δουλειά, πίστη, αφοσίωση και χρόνο το εγχείρημα που ξεκίνησε (αναγκαστικά) η ΑΕΚ με τους "μικρούς" θα πετύχει, είναι ο Ντανιέλ Μπατίστα. Ο τεχνικός της ομάδας Νέων της Ένωσης, μιλώντας στο Sentra Fm ανέλυσε τους πιτσιρικάδες έναν προς έναν, ξεχώρισε τον Φούντα, που είναι ο μοναδικός που ξεχωρίζει, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Παπαδημητρίου,

περιμένοντας πολλά απ' αυτόν.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το παρατσούκλι, «Γκούλιτ των φτωχών»: «Παίζαμε τότε με την ΑΕΚ κόντρα στην Τορίνο κι αγωνιζόταν τότε ο Γκούλιτ Ιταλία και με παρομοίασαν. Μοιάζαμε και στο στυλ. Κάθε εποχή είναι διαφορετική. Είναι θέμα χαρίσματος κάθε ποδοσφαιριστή. Μπορούσα να παίξω και δημιουργικός και πιστεύω ότι γι αυτό ήμουν και καλός ως σέντερ φορ».

Για το πείραμα της ΑΕΚ με τους πιτσιρικάδες: «Εχει κι έμπειρους παίκτες μέσα. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνεις ομάδα. Η προσπάθειά τους είναι συγκλονιστική. Δεν μπορούν όμως να πάρουν το βάρος της ΑΕΚ στις πλάτες τους. Και να κριθούν και να κάνουν πρωταθλητισμό. Φανταστείτε τον Φούντα που είναι γεννημένος το '95 πως θα είναι σε δυο χρόνια. Είναι πιο έτοιμος από τους άλλους. Όπως ήταν κι ο Κλωναρίδης, που έφερε και λεφτά στην ομάδα. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να πει όχι σε καλές προτάσεις.

Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Οι πιτσιρικάδες πρέπει να μπαίνουν σταδιακά. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμα κι ο Κλωναρίδης, που είχε πολύ καλά στοιχεία, έδειξε ότι χρόνο με το χρόνο θα γίνεται καλύτερος. Ο Παπαδημητρίου, που είναι ας πούμε πολύ γρήγορος, δεν έχει πατήματα για Α' Εθνική».

Για το ποιους θα πρόκρινε εκείνος για να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα: «Ο Παπαδημητρίου είναι πολύ καλός, θέλει εμπειρία και μυαλό στο παιχνίδι. Του Γροντή του λείπει ταχύτητα και δύναμη στα πόδια. Στο ένας με ένας χάνει τη μπάλα. Από τους πιο δυνατούς, ήταν ο Αργυρίου, αλλά είναι δεξί μπακ. Ο Νικολιάς ήταν καλός στην ακαδημία, αλλά δεν είναι καλά προετοιμασμένος από μικρός. Ερχόταν από την Κύμη έκανε δυο ώρες για να προπονηθεί. Θέλει δουλειά, φοβερός παίκτης αλλά θέλει χρόνο.

Ο Φούντας ξεχωρίζει από νωρίς. Είναι δυνατός, ταχύς και στέκεται μια χαρά. Εγώ προσωπικά τον είχα αμυντικό χαφ στο 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Όταν έπαιζε με δύο αμυντικά χαφ δεν λειτουργούσε σωστά. Έχει πολύ καλές μεταβιβάσεις και πολλά τρεξίματα. Παρά το ύψος του ήταν πολύ αλτικός.

Με τον Βλάχο δεν έχω δουλέψει μαζί. Έχει καλά στοιχεία κι αυτός, όμως θέλει δουλειά. Κατίδης, Κουρέλας, Μπουγαΐδης, θέλουν πολύ δουλειά ακόμα. Ο Κατίδης είναι καλός παίκτης στα χαφ, έκανε ένα καλό ευρωπαϊκό με τους Νέους, όμως θέλει δουλειά ακόμα. Θέλουν να αναδειχθούν, έχουν άγχος να παίξουν καλά και δεν τους βγαίνει. Θα πρέπει να παίζουν απλά. Είναι καλοί παίκτες, αλλά θέλουν δουλειά. Πρέπει να μάθουν να πατάνε καλά στο γήπεδο».

Για τους οπαδούς: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις ό,τι και να γίνει, αλλά πρέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα