«Αστοχες και επικίνδυνες δηλώσεις από ΕΣΑΠ»

22:36 23/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Σιδέρης μίλησε στο gazzetta.gr και έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όσα καταλογίζονται στην Ομοσπονδία σχετικά με το θέμα του Κυπέλλου. Ζητάει διάλογο και όχι κόντρα από όλους και επισημαίνει πως η ΕΟΠΕ δεν στοχεύει να υποβαθμίσει τον συγκεκριμένο θεσμό. Ο κ. Σιδέρης

κάνει λόγο για αστοχία της ΕΣΑΠ σε όσα από πλευράς Λίγκας ειπώθηκαν προ λίγων ημερών κατά της Ομοσπονδίας και επιμένει ότι για την επίλυση των προβλημάτων, ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος μεταξύ των φορέων.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο www.gazzetta.gr:

- Τι ακριβώς έχει συμβεί με το θέμα του Κυπέλλου και ποιες τελικά είναι οι ευθύνες της ΕΟΠΕ, όπως καταγγέλλουν στελέχη της ΕΣΑΠ;
«Πρώτα απ' όλα όπως είπα και στην κλήρωση του Κυπέλλου, η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης δεν έχει να κάνει με αμέλεια της ΕΟΠΕ, αλλά με το γεγονός ότι εφαρμόζοντας μια πολιτική -σε όλα τα επίπεδα- κατανόησης των προβλημάτων του χώρου και προσπάθειας επιβίωσης, αποφασίσαμε να εκδώσουμε την προκήρυξη ακούγοντας και συζητώντας τις προτάσεις της ΕΣΑΠ. Έτσι, όταν η προκήρυξη ήταν έτοιμη, καταρχήν στη βάση της περσινής διοργάνωσης, τέθηκε από την ΕΣΑΠ ζήτημα διαχωρισμού των ομάδων σε ομίλους Βορρά και Νότου. Το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ ενέκρινε την πρόταση της ΕΣΑΠ και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η προκήρυξη. Η ΕΣΑΠ τότε και εν όψει του γεγονότος ότι η Ομοσπονδία δεν κάλυπτε τις μετακινήσεις των ομάδων, ζήτησε να καθυστερήσουμε λίγο την προκήρυξη εν όψει του ενδεχομένου να υπάρξει επίσημη πρόταση από τη Σύρο για Φάιναλ Έιτ, με σκοπό τον περιορισμό των εξόδων.

Η πρόταση αυτή έγινε επίσης δεκτή από την ΕΟΠΕ, πάντα με την παραπάνω λογική. Η τελική και οριστική απάντηση της Σύρου ήρθε στις 12 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έγινε η συνάντηση ΕΟΠΕ - ΕΣΑΠ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ εξουσιοδοτημένη από την ΚΕΠ αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΣΑΠ και την επόμενη ημέρα εκδόθηκε η προκήρυξη.

Σημειώνω εδώ ότι θέμα διαχωρισμού των ομάδων σε ομίλους πλέον δεν υπήρχε, αφού είχε μεσολαβήσει η αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ το μοναδικό αίτημα της ΕΣΑΠ που δεν έκανε δεκτό η ΕΟΠΕ ήταν να πάμε κατευθείαν σε Φάιναλ Φορ με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία στις 3 Μαρτίου.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή γιατί η φιλοσοφία της διοίκησης της ΕΟΠΕ τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι να μην παίζει ρόλο η βαθμολογία στο Κύπελλο. Γι' αυτό τον λόγο εξάλλου η ΕΟΠΕ στο ίδιο διάστημα ποτέ δεν έδωσε αβαντάζ σε ομάδες με βάση τη βαθμολογία τους. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ τότε είχε απαντήσει στον κ. Ταρνατόρο ότι εάν η πρόταση της ΕΣΑΠ ήταν ομόφωνη, θα ερχόταν σε δύσκολη θέση να κάνει μία εξαίρεση λόγω των ειδικών συνθηκών.

Τη στιγμή, όμως, που δεν ήταν ομόφωνη και οι πράξεις της ΕΟΠΕ έχουν αποδείξει ότι δεν διαχωρίζει εάν αυτός που διαφωνεί είναι ο ΠΑΟ ή Κηφισιά ή άλλη ομάδα, κατόπιν αυτού η ΕΟΠΕ αποφάσισε να συνεχίσει να τηρεί την αρχή με την οποία ξεκίνησε.

Έτσι, την Τρίτη 17/1 ημέρα λήξης τ
Keywords
Τυχαία Θέματα