Ασλανίδης: Η Αθήνα ξανά πρωτεύουσα μεγαλείου

00:16 3/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Απόστολoς Ασλανίδης, μηχανολόγος-μηχανικός με μεταπτυχιακή ειδίκευση στον ενεργειακό τομέα είναι ένας νέος άνθρωπος που δίνει την μάχη του για την Αθήνα μέσα από τον συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Ενα νέο παιδί με όρεξη και όνειρα. Ας δούμε τι λέει για την μάχη της ΑΘήνας:

Δεν είσαι αρκετά νέος για να μπεις στην πολιτική;

Μπορεί να είμαι νέος,

αλλά η πολιτική και κοινωνική μου δράση είναι ιδιαίτερα μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο να αναφέρω ενδεικτικά ότι έχω δραστηριοποιηθεί στον

«Πανελληνίου Συνδέσμου των Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών»,

στον « Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις Φλωρινιωτών», στην « Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών»,της «Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής». Επίσης υπήρξα ιδρυτικό μέλος του «Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής».

Επιπλέον έχω ενεργό ρόλο στην πολιτική από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Για ποιο λόγο κατεβαίνεις στην Αθήνα στις δημοτικές εκλογές;

Η πατρίδα μας αλλάζει. Ξεπερνάμε την καταιγίδα. Γυρίζουμε το πρόσωπό μας προς το μέλλον. Δυστυχώς, όμως, η Αθήνα ήταν αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από την κρίση. Βάναυσα. Παραμορφώθηκε. Αρκεί να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους της. Δεν την αναγνωρίζεις πια.

Πώς να αντέξεις τη σημερινή εικόνα που έχουν οι πλατείες; Οι πλατείες που κάποτε πλημμύριζαν από κόσμο, όλες τις ώρες. Η Πλατεία Βικτωρίας, ο Άγιος Παντελεήμονας, το Μεταξουργείο, η Φωκίωνος Νέγρη. Αθόρυβα έπιασαν πάτο. Απίστευτη παρακμή. Φαντάζουν -αν είναι δυνατόν- «απαγορευμένες περιοχές»!!!

Και αυτός είναι ο λόγος που κατεβαίνω στην Αθήνα με τον Κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Για να ξαναγίνει η πόλη μας πρωτεύουσα επισκεπτών, όπως και πριν. Πρωτεύουσα μεγαλείου. Να γίνει η Αθήνα και πάλι Αθήνα!

Τι θα άλλαζες στον Αθήνα;

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα με τη μεγαλύτερη ιστορία. Η πόλη που ενώνει τον σύγχρονο κόσμο με τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη. Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Να ξαναγίνει πόλος έλξης προς τους ξένους που την κατέκλυζαν. Να σταματήσει να κρύβεται στις σκιές της σε κατάσταση κατάθλιψης και να αποκτήσει πάλι το παγκόσμιο φως της.

Να επιστρέψει στην ιστορία της.

Ποιος είναι ο τρόπος που πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις;

Όπως σας είπα, δεν είμαι πολιτικός.

Είμαι μηχανικός έργων, μικρών και μεγάλων.

Η δουλειά μου, μου δίδαξε το νόημα, του πόσο μετράει η προσπάθεια όταν δεν την εγκαταλείπεις.

Και το πόσο μεγάλη αξία έχει, να φτάνεις σε αποτέλεσμα.

Κάθε μέρα χρειάζεται αποτέλεσμα, για να ανακάμψει η τραυματισμένη πόλη μας.

Και γι' αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Πέρα από κούφια λόγια και μεγαλοστομίες. Από όλες τις παρατάξεις πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε με μεράκι. Μόνο έτσι.

Ποιες οι προτεραιότητές σου;

Πώς να μην φωνάξουμε όλοι δυνατά για το τέλος της ληστείας όλων των αιώνων;

Πώς να αντέξουμε και να μην φωνάξουμε για τους 2 Παρθενώνες; ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ! Ο αυθεντικός της Αθήνας και όχι ο ψεύτικος του Λονδίνου! Πώς να μην ακούσουμε τις φωνές των μαρμάρων που απαιτούν την ένωσή τους;

Και αυτή είναι η προτεραιότητά μου: Να γυρίσουμε πίσω τα ασημικά της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα