Αργεντινή: Ο Νίσμαν μελετούσε ένταλμα σύλληψης της προέδρου

14:35 4/2/2015 - Πηγή: AEK365

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου του εισαγγελέα Νίσμαν, ο οποίος ερευνούσε την τρομοκρατική επίθεση του 1994 στο ισραηλιτικό κέντρο του Μπουένος Αϊρες.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, ο Νίσμαν επρόκειτο να συντάξει ένταλμα για τη σύλληψη της προέδρου, Κριστίνα Φερνάντες, του υπουργού Εξωτερικών, Έκτορ Τίμερμαν και ενός ακόμα αξιωματούχου τους οποίους είχε κατηγορήσει ότι είχαν

συγκαλύψει τους Ιρανούς δράστες με αντάλλαγμα πετρέλαιο από το Ιράν.

Ο εισαγγελέας βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεσή του στο Κογκρέσο όπου θα έφερνε επιχειρήματος για να στηρίξει την εμπλοκή της Φερνάντες. Το διαμέρισμά του ήταν κλειδωμένο με το κλειδί στην πόρτα.

Την Κυριακή, η εφημερίδα Clarin, η οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόεδρο και την κυβέρνησή της, αποκάλυψε ότι η Αστυνομία βρήκε σε έναν κάδο απορριμμάτων στο σπίτι του εισαγγελέα ένα προσχέδιο εντάλματος σύλληψης εις βάρος της προέδρου και δύο μελών της κυβέρνησής της.

Τόσο η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση όσο και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Χόρχε Καπιτανίτς, διέψευσαν την πληροφορία. Μάλιστα, ο Καπιτανίτς έσκισε μπροστά στους δημοσιογράφους τις σελίδες της εφημερίδας που έγραψαν τη σχετική είδηση (ΦΩΤΟ).

Ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωσή της, η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι όντως υπήρξε προσχέδιο εντάλματος, αλλά τελικά δεν προχώρησε η κίνηση αυτή.

Η σύγχυση στο θέμα με την ύπαρξη ή μη του προσχεδίου εντάλματος προκάλεσε αντιδράσεις. Η εισαγγελέας Βιβιάνα Φέιν ξεκαθάρισε, πάντως, ότι κάνει τη δουλειά της, χωρίς κανείς να της ασκεί πίεση.

«Ούτε από την κυβέρνηση ούτε από αλλού δέχομαι πιέσεις. Είμαι ανεξάρτητη. Την ημέρα που θα μου ασκήσουν πιέσεις, θα είμαι η πρώτη που θα το πω» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα