Αποζημίωση-μαμούθ στην Μαχαίρα

16:14 5/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η ιστοσελίδα contra.gr έφερε στην δημοσιότητα απόφαση του δικαστηρίου το οποίο δικαιώνει την Τόνια Μαχαίρα στην διαμάχη της με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και μάλιστα επιδικάζει το ποσό των 277.000 ευρώ στην αθλήτρια ως αποζημίωση.
Η ΚΟΕ λίγο πριν την Ολυμπιάδα της Αθήνας απέκλεισε από την ελληνική αποστολή

την Τόνια Μαχαίρα "βάζοντας" της την ταμπέλα της ντοπαρισμένης.
Ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η ΚΟΕ " δια των οργάνων της ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την αθλήτρια απο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες αφετέρου ΔΙΕΔΩΣΕ ΕΝΟΠΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ" Και συνεχίζει το σκεπτικό: "Τόσο ο παράνομος αποκλεισμός της αθλήτριας όσο και η εις βάρος της διάδοση του ανωτέρω συκοφαντικού γεγονότος μπορούσαν να προσβάλουν την προσωπικότητά της και πράγματι την προσέβαλαν".
Στην αγωγή που είχε καταθέσει το 2004 δια μέσω των δικηγόρων της Γιάννη Μαρακάκη και Νίκο Μόσχο, η Τόνια Μαχαίρα ζητούσε αποζημίωση 1 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση με το δικαστήριο να καταλήγει στις 150.000 που μαζί με τους τόκους έφτασαν τις 277.000 ευρώ. Ποσό που κατασχέθηκε ήδη από την δόση της επιχορήγησης της ΓΓΑ τον περασμένο Αύγουστο και βέβαια δεν έφτασε ποτέ στα ήδη άδεια ταμεία της ΚΟΕ.
Είναι μόλις η δεύτερη φορά στα παγκόσμια χρονικά του αθλητισμού που αθλήτρια κερδίζει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση σχετική με ντόπινγκ από Ομοσπονδία. Είχε προηγηθεί εκείνη της σπουδαίας Κάτριν Κράμπε που το 2007 της καταβλήθηκε ποσό 700.000 δολαρίων αποζημίωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.
Ο δικηγόρος της αθλήτριας Γιάννης Μαρακακης δήλωσε τα εξής: "Η κα Μαχαίρα από τον Ιούλιο του 2004 φώναζε ότι ήταν αθώα. Δυστυχώς και η ΚΟΕ γνώριζε ότι ήταν αθώα και ότι δεν είχε απολύτως καμία σχέση με απαγορευμένες ουσίες. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες μας η ΚΟΕ επέμενε υπόπτως στη θέση της να αποκλείσει την αθλήτρια. Οταν όμως οι διοικούντες αντιλήφθηκαν το μέγεθος του ατοπήματος τους τότε χάθηκε το μετρό. Μετήλθαν κάθε μέσο ώστε να πείσουν το φίλαθλο κοινό ότι η κα Μαχαίρα ήταν δήθεν όντως ντοπαρισμένη. Πρόκειται για εγκληματικές συμπεριφορές που δυστυχώς έμειναν ποινικά ατιμώρητες μετά από παράκληση της κας Μαχαιρα. Το είδος όμως και το μέγεθος της σκευωρίας δεν έχει προηγούμενο. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαίωσε εν μέρει την αθλήτρια η οποία είναι ήδη μια λαμπρή επιστήμονας".

Keywords
Τυχαία Θέματα