Αποκαλύφθηκε φόνος μετά από 600 χρόνια! (ΦΩΤΟ)

14:13 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Μπροστά στην εξιχνίαση μιας πραγματικά πολύ... cold case υπόθεσης δολοφονίας βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός τμήματος δρόμου στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον σκελετό μιας γυναίκας, που εκτιμάται ότι αποτελεί τη λύση ενός μυστηριώδη φόνου που έγινε περίπου πριν από 600 χρόνια.

Αρχικά, στην περιοχή είχε ανακαλυφθεί ένας ολόκληρος μεσαιωνικός οικισμός, ο οποίος ήταν θαμμένος για πολλά χρόνια, και περίπου 4.000 αντικείμενα από την μεσαιωνική εποχή.

Ωστόσο,

η τελευταία ανακάλυψη είναι λίγο πιο μακάβρια. Ο σκελετός που βρέθηκε ανήκει σε μια γυναίκα νεαρής ηλικίας που έχασε τη ζωή της τον 15ο ή 16ο αιώνα, ενώ το γεγονός ότι δεν ήταν θαμμένη με τον παραδοσιακό τρόπο και ότι στην περιοχή δεν υπήρξε ποτέ κάποιο νεκροταφείο, οδήγησε τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκεται για κάποια ύποπτη υπόθεση. Τώρα, οι αρχαιολόγοι θα αναλάβουν και το ρόλο του ντεντέκτιβ ώστε να ανακαλύψουν τι ακριβώς είχε συμβεί στην κοπέλα.

Από την άλλη, τα ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή είναι πολύ καλά διατηρημένα και ήδη περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της ανασκαφής σε τρεις δημόσιες παρουσιάσεις.

Ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκονται ένα ξύλινο παιδικό παιχνίδι σε σχήμα βάρκας, ένα χρυσό δαχτυλίδι, σκαλισμένες κούπες, δερμάτινα υποδήματα και ένα φόρεμα διακοσμημένο με μικρές χρυσές καρφίτσες. Τα αντικείμενα αυτά χρονολογούνται γύρω στο 670 μ.Χ, ενώ εκτιμάται ότι οι τελευταίοι κάτοικοι της περιοχής την εγκατέλειψαν τον 17ο αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα