Αποδοκιμασίες και ένταση στη ΓΣ της Τράπεζας Κύπρου

12:16 20/11/2014 - Πηγή: AEK365

Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες κατόχων αξιογράφων και μετόχων της πρώην Λαϊκής και με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 η ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου.
Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Κύπρου και προσπαθούν να εισέλθουν μέσα, ενώ κάποιοι έριξαν παράλληλα διάφορα αντικείμενα προς το κτίριο, δηλώνοντας ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε.
Γύρω στις 09:30 κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο από την πίσω πόρτα, φωνάζοντας συνθήματα

διαμαρτυρίας, ενώ ακολούθως απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου.
Κατά την είσοδο του στη Γενική Συνέλευση, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δέχτηκε τις έντονες επικρίσεις των διαμαρτυρομένων.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣ αναμένεται να εκλέξει το μικρότερο Διοικητικό Συμβούλιο στην ιστορία της και με τους ξένους συμβούλους να πλειοψηφούν.
Με βάση το ψήφισμα των μεγαλομετόχων υπό τον κ. Ρος, που θα τεθεί ενώπιον της ΓΣ προτείνονται για επανεκλογή ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Χούρικαν, ο αντιπρόεδρος Vladimir Strzhalkovskiy, ο Ιωάννης Ζωγραφάκης και ο Μάριος Καλοχωρίτης. Προτείνονται επίσης οι Γιόζεφ Άκερμαν, Arne Berggren, Γουίλμπορ Ρος, Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Μάικ Σπανός.
Ο Ελβετός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., έχοντας πλούσια καριέρα και στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη μετόχων, οικονομίας, πελατών και υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα