Απεργίες πείνας και καταλήψεις για το σχέδιο «Αθηνά»

12:06 11/3/2013 - Πηγή: AEK365

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο «Αθηνά» της κυβέρνησης για την συγχώνευση των πανεπιστημίων με τη σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις και παίρνουν διαστάσεις οι απεργίες πείνας. Το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα, Δευτέρα, στις κατά τόπους συνελεύσεις.

Απεργία

πείνας πραγματοποιούν από τις 8 Μαρτίου φοιτητές του τμήματος Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, αντιδρώντας στην προωθούμενη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Παράλληλα, απεργία πείνας πραγματοποιεί από σήμερα, Δευτέρα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π.Κατσούλης. Την Κυριακή, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην πόλη, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του νομού Μάριος Σαλμάς. Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, κάνοντας χρήση χημικών. Ο κ. Κατσούλης κατήγγειλε αστυνομική βία και ξυλοδαρμούς, κατηγορώντας τον κ. Σαλμά για ενορχήστρωση των επεισοδίων.

Υπό κατάληψη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το βουλευτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Λαμία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι φοιτητές ζητούν να τους δεχθεί ο κ. Σταϊκούρας στην Αθήνα, σε κοινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου προχωρούν από σήμερα κάτοικοι της Ιεράπετρας, ενώ αύριο, Τρίτη, θα προγραμματίζουν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Συγκέντρωση στην Αθήνα προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα κάτοικοι και φορείς της Καλαμάτας, διεκδικώντας την παραμονή και λειτουργία στην πόλη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα