Απαισιόδοξος ο Σόιμπλε για την πιθανότητα συμφωνίας στο Eurogroup

09:22 16/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για τις πιθανότητες επίτευξης κάποιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών της στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως οι προπαρασκευαστικές επαφές σε τεχνικό επίπεδο δεν οδήγησαν σε πολλά σημεία σύγκλισης, αλλά και αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της διαπραγμάτευσης.
«Από αυτά

που άκουσα για τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά θα λάβουμε αναφορά σήμερα και θα δούμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως το Βερολίνο δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως παράλληλα διεμήνυσε στη νέα ελληνική κυβέρνηση πως θα πρέπει να υλοποιήσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων», χωρίς να δώσει όμως περισσότερες εξηγήσεις.
Η συνεδρίαση του Eurogroup, με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αρχίζει στις Βρυξέλλες στις 16:00 (ώρα Ελλάδος). Την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωτράπεζας συνεδριάζει εκ νέου για να εξετάσει και την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Keywords
Τυχαία Θέματα