Απαγόρευσαν σε ομάδα της Κύπρου να χρησιμοποιεί το «Δεν Ξεχνώ»

16:37 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαγόρευσε στην ομάδα να φορά φανέλες που στο μπροστινό μέρος γράφουν "Δεν Ξεχνώ" καθώς θεωρεί πως πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Υπενθυμίζεται πως η Μόρφου από το 1974 βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου για την απόφαση της κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τον αντιπρόεδρο του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, Μάριο Χαραλάμπους, να

δηλώνει: " Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα έχουν τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Κύπρος 2013 - ΚΟΠ. Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική".
Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα Μόρφου ξεκαθάρισε πως παρά τον κίνδυνο "καμπάνας", από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση "Μόρφου Δεν Ξεχνώ". "Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν... Να μας πάρουν την ψυχή μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα