Αντίο με ματσάρα!

23:52 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΠΟΕΛ 5-2 (3-0 πρώτο ματς)

ΓΗΠΕΔΟ: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Απίθανο παιχνίδι, φοβερό φινάλε για τον ΑΠΟΕΛ που λέει αντίο με μεγάλη εμφάνιση

μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ομάδα απο την Κύπρο μπορεί να έχασε με 5-2 απο την Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο έδειξε για ακόμα μια φορά πως κοιτά όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Η «βασίλισσα» με το 3-0 της Κύπρου και τη νίκη στην Ισπανία πήρε την πρόκριση για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου...

«Μονόλογος» της «βασίλισσας» ήταν το πρώτο μέρος στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο απο το πρώτο λεπτό μπήκε σοβαρά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Μαδριλένοι στο 5' είχαν την πρώτη κλασική τους ευκαιρία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο 11' ο Πορτογάλος είχε νέο σουτ, χωρίς να βρει στόχο. Απο εκεί και πέρα η ομάδα του Μουρίνιο αν και είχε την μπάλα στα πόδια της, δεν είχε ρυθμό και δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις κόντρα στην εξαιρετική άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Όλα άλλαξαν μετά το 25λεπτο... Η Ρεάλ ανέβασε ταχύτητα και στο 27' ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Μαρσέλο σέντραρε απο αριστερά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το γόνατο έκανε εύκολα απο κοντά το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κακά είχε καλό σουτ, ενώ στο 36' ο Βραζιλιάνος σταρ κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 2-0 για την ομάδα του. Ο τρόπος βέβαια που έκανε το γκολ, θύμισε τον μεγάλο Κακά που είδαμε στην Μίλαν, αφού με φανταστικό σουτ απο την γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πάρντο. Στο 40' ο Κακά «άγγιξε» και πάλι το γκολ αλλά στο πλασέ που έκανε η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη το ματς ήταν ακόμα καλύτερο απο το πρώτο μέρος, αφού στο παιχνίδι μπήκε και ο ΑΠΟΕΛ! Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε καλά πάντως και... έχασε δύο, τρεις καλές ευκαιρίες. Τελικά η ομάδα απο την Κύπρο κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 67' όταν ο Αίλτον πέρασε στον Μαντούκα και εκείνος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κασίγιας. Στο 72' ο Χαραλαμπίδης έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ για την ομάδα του, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έδιωξε. Απο εκεί και πέρα το ματς έγινε... ροντέο και στο 75' η Ρεάλ έγραψε το 3-1 με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 80' ήρθε και το 4-1 με όμορφο σουτ του Καγιεχόν, ενώ ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 4-2 με πέναλτι του Σολάρι. Το τελικό 5-2 για την «βασίλισσα διαμόρφωσε ο Ντι Μαρία στο 84' όταν κρέμασε τον Πάρντο και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ενός φανταστικού αγώνα...

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (45' Καγιεχόν), Βαράν, Σαχίν, Κακά, Γκρανέρο (65' Αλμπιόλ), Άλτιντοπ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (84' Ντι Μαρία).

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πάουλο Ζορζ, Πουρσαιτίδης, Μποναβεντούρα, Κακά, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (68' Αντόρνο), Έλιο Πίντο (78' Σατσιάς), Νούνο Μοράις, Μαρσίνιο, Αίλτον (69' Σολάρι)

Keywords
Τυχαία Θέματα