Αντιδράσεις για την αποχώρηση του Σερ Άλεξ

16:38 8/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ποικίλες ήταν η αντιδράσεις στην είδηση της αποχώρησης του Άλεξ Φέργκιουσον από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με κοινή συνισταμένη όλων την καθολική αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτέλεσε και το σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός Αγγλίας): «Τα επιτεύγματα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρξαν εκπληκτικά. Ελπίζω η αποχώρησή του να κάνει λίγο ευκολότερη τη ζωή για τη δική μου ομάδα, την Άστον Βίλα».

Σεπ Μπλάτερ (πρόεδρος

FIFΑ): «Τα επιτεύγματά του τον κατατάσσουν χωρίς αμφιβολία μεταξύ των κορυφαίων. Ήταν τιμή μου να του παραδώσω το βραβείο στην τελετή της "Χρυσής Μπάλας" το 2011. Θα επαναληφθεί άραγε ποτέ η δική του διάρκεια στην κορυφή;»

Μισέλ Πλαντινί (πρόεδρος UEFA): «Ο Σερ Άλεξ είχε τεράστια συνεισφορά στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο της Σκοτίας και της Αγγλίας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Το βιογραφικό του είναι μοναδικό για μία δουλειά, όπου τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όπου συνήθως όλοι εστιάζουν στις άμεσες λύσεις και όχι στο μακρόπνοο όραμα. Είναι ένας αληθινός οραματιστής και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την UEFA και να μοιράζεται τις φανταστικές γνώσεις του με την επόμενη γενιά Ευρωπαίων προπονητών, που όλοι θέλουν να μιμηθούν τα κατορθώματά του», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Τζόελ Γκλέιζερ (συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): «Ο Αλεξ απέδειξε ξανά και ξανά πόσο φανταστικός προπονητής, αλλά και πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Η αποφασιστικότητά του να πετύχει και η αφοσίωσή του στο σύλλογο υπήρξαν αξιομνημόνευτες. Θα κρατήσουμε για πάντα τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χάρισε, όπως η μαγική νύχτα της Μόσχας (σ.σ. η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2008)».

Ντέβιντ Γκιλ (απερχόμενος εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ): «Ξέραμε ότι θα έφτανε η μέρα της αποχώρησής του και κάναμε το σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας ότι η ποιότητα της ομάδας και των εγκαταστάσεων θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Τα όσα έκανε για το σύλλογο αλλά και το ποδόσφαιρο γενικά, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Η συνεργασία μου με τον Άλεξ υπήρξε η σημαντικότερη εμπειρία της επαγγελματικής μου ζωής και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μπορώ να τον αποκαλώ φίλο».

Ντέιβιντ Μπερνστάιν (πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας): «Τα επιτεύγματα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι πραγματικά αξιοσημείωτα. Είναι όντως ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών και σίγουρα της σύγχρονης εποχής. Η συνεισφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν εκπληκτική από κάθε άποψη. Εκ μέρους της FA θα ήθελα να του ευχηθώ ευτυχία και υγεία».

Ρίτσαρντ Σκάνταμορ (εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ): «Είναι κάτι που ξέρεις ότι θα συμβεί μια μέρα, αλλά ποτέ δεν το περιμένεις πραγματικά. Είναι ένα μεγάλο σοκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο κορυφαίος σύλλογος (σ.σ. της Πρέμιερ Λιγκ) και κανένας δεν υπήρξε λαμπρότερο αστέρι από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Άφησε ανεξίτηλο χνάρι στην Πρέμιερ Λιγκ».

Γκόρντον Τέιλορ (πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών): «Το ποδόσφαιρο γίνεται πολύ φτωχότερο. Ήταν απλά ο καλύτερος. Ακολούθησε τα βήματα του Σερ Ματ Μπάσμπι και τον ξεπέρασε. Προσωπικά θα μου λείψει -ήταν πολύ καλός φίλος της PFA σε όλη την καριέρα του. Υπήρξαν βέβαια και στιγμές που είχαμε διαφωνίες, αλλά υπήρχε πάντα αμοιβαίος σεβασμός και είχαμε πολύ περισσότερα σημεία που συμφωνούσαμε».

Ντέιβιντ Γκολντ (πρόεδρος της Γουέστ Χαμ): «Σερ Αλεξ, γιατί αποχωρείς; Θα το καταλάβαινα αν ήσουν γέρος... Καλή τύχη στις μελλοντικές προσπάθειές σου».

Στιβ Μπρους (προπονητής της Χαλ, πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γ.): «Είμαστε σοκαρισμένοι, κανείς δεν το περίμενε... Προφανώς το σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό. Το κενό του θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Δεν θα μου προξενήσει έκπληξη αν (ο διάδοχός του) είναι ο Ντέιβιντ (Μόγιες) και του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν μοιάζει σωστό που ο Φέργκι δεν θα βρίσκεται πια στο τιμόνι. Δεν νομίζω ότι ο επόμενος προπονητής θα αντέξει 27 χρόνια».

Μάικλ Όουεν (Άγγλος ποδοσφαιριστής): «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον... Κάτι δεν πάει σωστά. Είναι σημαντικό ότι αποχωρεί με τους δικούς του όρους. Τα ρεκόρ του είναι βέβαιο ότι δεν θα σβήσουν ποτέ».

Πολ Ινς (βετεράνος Άγγλος ποδοσφαιριστής): «Είμαι σοκαρισμένος, γιατί πριν από δύο εβδομάδες συζητούσε να συνεχίσει για 1-2 χρόνια. Αυτά που πέτυχε είναι απίστευτα. Δεν θα ξαναδούμε κάποιον σαν κι αυτόν. Προσωπικά μου είχε φερθεί σαν να ήμουν γιος του».

Ντουάιτ Γιορκ (βετεράνος ποδοσφαιριστής από το Τρίνιταντ): «Προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του ποδοσφαίρου η αποχώρησή του. Ήθελε να επανακτήσει τον τίτλο στην πρέμιερσιπ φέτος και τα κατάφερε. Από πολλές απόψεις ήταν η σωστή στιγμή να φύγει».

Ντένις Έργουιν (βετεράνος Άγγλος ποδοσφαιριστής): «Είναι μία θλιβερή μέρα για τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι όμως και η μέρα που πρέπει να γιορτάσουμε όσα έκανε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χωρία αμφιβολία ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών».

Βενσάν Κομπανί (ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι): «Σερ Άλεξ, ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών. Μετά από 26 χρόνια επιτυχιών στο ποδόσφαιρο, οφείλουμε όλοι να τον τιμήσουμε».

Πίτερ Σμάιχελ (βετεράνος Δανός ποδοσφαιριστής): «Δεν μπορώ να καταλάβω το "τάιμινγκ" (σ.σ. της απόφασης). Ήταν πραγματική βόμβα. Είμαι απογοητευμένος και σοκαρισμένος».

Ρόρι ΜακΙλρόι (αθλητής του γκολφ): «Τέλος εποχής σήμερα! Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο κορυφαίος όλων των εποχών! Θα είναι πολύ δύσκολο για τη Γιουνάιτεντ να τον αντικαταστήσει».

Πατρίκ Βιεϊρά (βετεράνος Γάλλος ποδοσφαιριστής): «Είναι το τέλος εποχής για έναν πραγματικά μεγάλο πρεσβευτή του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του αγγλικού αλλά και γενικά. Ολες τις ευχές μου, Σερ Αλεξ».

Λουί Σαχά (Γάλλος επιθετικός): «Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σταματά... Ελπίζω να μην γίνεται για λόγους υγείας. Ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου μετά τον πατέρα μου. Έχω τεράστιο σεβασμό γι' αυτό τον Θεό του ποδοσφαίρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα