Μέχρι και διαγραφή του Καμίνη από τη ‘Συμμαχία προβλέπει το καταστατικό!

Το GreenZone παρουσιάζει τα άρθρα του καταστατικού της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, βάσει των οποίων πρέπει να επιβληθεί ποινή στο Γιώργο Καμίνη!
Αν βάλουμε κάτω ένα-ένα άρθρα του καταστατικού της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, επαγωγικά και δίχως καμία αμφιβολία καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: Κακώς και παράτυπα δεν έχει ακόμα επιβληθεί ποινή από το Σωματείο στο ιδρυτικό στέλεχός του (και δήμαρχο της Αθήνας) Γιώργο Καμίνη.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

1. Σκοπός του Σωματείου:

Σύμφωνα με το άρθρο 2.1.4. σκοπός της ‘Συμμαχίας είναι «η ενθάρρυνση των οργάνων
διοίκησης του ΠΑΟ στη λήψη αποφάσεων, οι οποίες να συνυπολογίζουν τις προσδοκίες των φίλων του ΠΑΟ και της τοπικής κοινωνίας».

Ακόμα, σκοπός του Σωματείου, βάσει του άρθρου 2.1.5 είναι «η υποστήριξη εν γένει όλων των αθλημάτων –και των ερασιτεχνικών- που δραστηριοποιούνται υπό το έμβλημα του Π.Α.Ο.».

Κρατάμε ακόμα και το άρθρο υπ’ αριθμόν 2.1.8, σύμφωνα με το οποίο σκοπός της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι «η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού μέσα στη κοινωνία».

Πάμε παρακάτω…

2. Μέσα Επίτευξης Σκοπών του Σωματείου

Ας δούμε τι αναγράφεται στο άρθρο 3.2 του καταστατικού:

«Οι δραστηριότητες του Σωματείου πραγματοποιούνται και διεξάγονται προς όφελος της ομάδας του Π.Α.Ο., των φιλάθλων και της κοινωνίας και όχι για το κέρδος των μελών του».

3. Ιδρυτικά μέλη

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Ιδρυτικών μελών της ‘Συμμαχίας;

Άρθρο 9.1
«Ιδρυτικά μέλη (ή Ιδρυτές) είναι αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα της σύστασης του Σωματείου και έχουν συνυπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό».

Άρθρο 9.2
«Τα Ιδρυτικά μέλη είναι τακτικά μέλη και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα τακτικά μέλη».

4. Δεδομένα για τον Δήμαρχο της Αθήνας και Ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιώργο Καμίνη:

1. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δήλωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως ο Δήμος Αθηναίων εχθρεύεται τον Παναθηναϊκό!

Προσοχή στη λέξη που χρησιμοποιήθηκε από πρόσωπο που βρισκόταν στο πάνελ (Σταύρος Παναγιωτόπουλος) και που δεν επέφερε την αντίδραση κανενός, ούτε του προέδρου Αχιλλέα Μακρόπουλου: Εχθρεύεται ο Δήμος Αθηναίων τον Παναθηναϊκό!

Τρεις οδοί υπήρχαν για την ΠΑΕ και για την Παναθηναϊκή Συμμαχία:

Α) Να δεχτεί την κρίση/θέση του Ερασιτέχνη.
Β) Να υπερασπιστεί το Ιδρυτικό μέλος της ‘Συμμαχίας.
Γ) Να προσποιηθεί… πως δεν άκουσε και να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί από μόνο του.

Επέλεξαν την τρίτη οδό.

2. Ο Δήμος Αθηναίων επιθυμεί να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση. Επιθυμεί δηλαδή να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος για να πάρει ο Ερασιτέχνης εγκαταστάσεις που ΔΕΝ ικανοποιούν το μέγεθος και την Ιστορία του στο Βοτανικό, και η ΠΑΕ ένα γήπεδο (αν βρεθεί χρηματοδότης) για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα είναι αντάξιο της Ιστορίας του Συλλόγου. Ένα γήπεδο που για το χρησιμοποιεί το Τριφύλλι θα πληρώνει (υπέρογκα πιθανότατα) ενοίκια. Αν μάλιστα περάσει η «πενταετία», χωρίς να έχει κατασκευαστεί γήπεδο στον Βοτανικό, οι «πράσινοι» απλώς χάνουν το «Απόστολος Νικολαΐδης».

3. Ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης είχε χαρακτηρίσει ως «σκουπιδότοπο» και ως «την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή» τον Ελαιώνα. Είχε δηλώσει πως με τη Διπλή Ανάπλαση η περιοχή θα αναβαθμιζόταν. Και τι επέλεξε να κάνει; Να δημιουργήσει εκεί τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμματοφόρων!

Με λίγα λόγια επιθυμία του Δήμου είναι ο Παναθηναϊκός να ξεριζωθεί από το σπίτι του, από το ιστορικότερο γήπεδο της χώρας, από την κοιτίδα του ελληνικού αθλητισμού, που βρίσκεται ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, και να μετακομίσει σε έναν σκουπιδότοπο!!!

4. Ο Δήμαρχος της Αθήνας αποφεύγει να απαντήσει –σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται- σε ποιον ανήκει το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Πάμε παρακάτω…

5. Λόγοι διαγραφής μελών

Βάσει καταστατικού, σύμφωνα με το άρθρο 12.1.2, μέλος του Σωματείου διαγράφεται έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. «εάν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει την ποινή της διαγραφής, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 15 του παρόντος».

Τι γράφει λοιπόν στο άρθρο 15;

5. Πειθαρχικά παραπτώματα και κυρώσεις

Σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, βάσει του άρθρου 15.1.2. «κάθε παραβίαση του Καταστατικού, των εσωτερικών κανονισμών, των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, του Δ.Σ., ή η παρεμπόδιση της εφαρμογής τους».

Ακόμα, πειθαρχικό παράπτωμα βάσει του άρθρου 15.1.3. είναι «κάθε πράξη ή παράλειψη, αντίθετη προς τους σκοπούς ή τα συμφέροντα του Σωματείου».

Εστιάζουμε με ενδιαφέρον, επίσης, στο άρθρο 15.1.5, σύμφωνα με το οποίο θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα «κάθε ενέργεια, που αποβλέπει στη χρησιμοποίηση του Σωματείου για πολιτικούς σκοπούς ή τείνει να εισάγει διαφοροποιήσεις ή αξιολογήσεις των μελών του με βάση πολιτικά κριτήρια».

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Γιώργος Καμίνης έχει υποπέσει σε σωρεία παραπτωμάτων και προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως δεν του έχει ακόμα υποβληθεί ουδεμία από τις πειθαρχικές ποινές, οι οποίες είναι (άρθρο 15.2) η γραπτή παρατήρηση, η γραπτή επίπληξη, το πρόστιμο, η στέρηση μέρους ή όλων των δικαιωμάτων του μέλους μέχρι 24 μηνών ή ακόμα και η ΔΙΑΓΡΑΦΗ του.
Keywords
Τυχαία Θέματα