Ανεβάζουν «στροφές» στο Λουτράκι

16:30 23/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Γιάννης Καλμαζίδης, καθώς η προετοιμασία στο Λουτράκι Sport Camp εν όψει της συμμετοχής στη Β' φάση του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (2-6 Οκτωβρίου στο Ισραήλ), συνεχίζεται.

Οι διεθνείς αθλήτριες έχουν πάρει «ζεστά» την υπόθεση πρόκριση και θέλουν να δείξουν ότι μπορούν το κάτι παραπάνω και αυτό είναι το πιο θετικό, όπως επισημαίνει και ο κ. Καλμαζίδης στο volleyball.gr:

«Όλα τα κορίτσια δουλεύουν σκληρά και

οι προπονήσεις μας έχουν ιδιαίτερο ζήλο και θέληση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο στάδιο που βρισκόμαστε γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουμε ομάδα μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες. Σίγουρα θα θέλαμε λίγο παραπάνω χρόνο, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που απαιτείται».

Παράλληλα, για το επίπεδο ετοιμότητας των αθλητριών, σχολίασε: «Ευτυχώς οι νέες προσθήκες αθλητριών που έγιναν στο ρόστερ μπήκαν απευθείας στις προπονήσεις, αφού οι κοπέλες ήρθαν έτοιμες από άποψη φυσικής κατάστασης, λόγω του γεγονότος ότι έχουν ξεκινήσει προετοιμασία με τις ομάδες τους. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να προχωρήσω πιο γρήγορα στο κομμάτι της τακτικής και να κερδίσουμε λίγο χρόνο. Θέλουμε να βγάλουμε κάποιους αυτοματισμούς στο τακτικό κομμάτι και να φτιάξουμε σιγά-σιγά μια αγωνιστική ταυτότητα.

Για τους τομείς που χρειάζεται μεγαλύτερη βελτίωση: «Βελτίωση χρειαζόμαστε παντού, αλλά αυτή τη στιγμή δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην υποδοχή και την ανάπτυξη παιχνιδιού».

Για τις συνθήκες δουλειάς στο Λουτράκι Sport Camp: «Οι συνθήκες της προετοιμασίας είναι άριστες. Οι εγκαταστάσεις προσφέρονται για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις Εθνικών ομάδων και είναι πολύ θετικό ότι μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς προβλήματα και έχοντας λυμένα όλα μας τα εξωαγωνιστικά θέματα».

Λίγο πριν από τους αγώνες στο «Metrowest Sports Palace» της πόλης Ραανάνα στο Ισραήλ, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουγγαρία (02/10), τη Λετονία (03/10), το Μαυροβούνιο (04/10), το Ισραήλ (05/10) και την Ελβετία (06/10), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε τρία φιλικά την ΑΕΚ (25/9, 18:30), τα Βριλήσσια (27/9, 18:30) και τον Παναθηναϊκό (28/9, 15:00). Τι περιμένει ο κ. Καλμαζίδης από αυτά τα τρία φιλικά;

«Θα δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και θα δώσω χρόνο σε όλα τα κορίτσια για να δω και την κατάστασή τους σε συνθήκες αγώνα. Αυτό το σκοπό έχουν τα φιλικά, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις αθλήτριες και να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο σαφή άποψη εν όψει της 12άδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα