ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ | «Τζεντίλε, ένα αστέρι γεννήθηκε»

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Σλοβενίας εκπροσωπώντας την Εθνική Ιταλίας, με το σύλλογο που αγωνίζεται, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, να αναγνωρίζει όσα πέτυχε και να τα παρουσιάζει μέσα από ένα αφιέρωμα γι’ αυτόν.

"Στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ιταλίας σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, το Ευρωμπάσκετ, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14,2 πόντους και έκτος στη σχετική λίστα στη διοργάνωση πίσω από Τόνι Πάρκερ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς,

Βασίλη Σπανούλη, Γκόραν Ντράγκιτς και Νέναντ Κρστιτς. Παράλληλα, ο Τζεντίλε βρέθηκε στην Τρίτη θέση στην κατηγορία με τους παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη ευστοχία στις ελεύθερες βολές με 86,7%, πίσω από τους Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις και Γιάννη Μπουρούση, που εκτέλεσαν 34 και 24 αντιστοίχως, τη στιγμή που ο «Άλε» πήγε 45 φορές στη γραμμή. Από τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του Ευρωμπάσκετ, μόνο ο Πάρκερ σούταρε περισσότερες βολές (60)", αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην επίσημη ιστοσελίδα της (olimpiamilano.com), ενώ παρακάτω παραθέτει τα στατιστικά νούμερα του 21χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

-Ο Τζεντίλε ήταν πέμπτος στα σουτ εντός πεδιάς, με μέσο όρο 4,7 πόντους σε 52 προσπάθειες συνολικά, τη στιγμή που ο Τόνι Πάρκερ είχε τα καλύτερα νούμερα και ο Τζίτζι Ντατόμε ο καλύτερος από πλευράς Ιταλίας.

- Ήταν συνολικά 11ος στα δίποντα και πρώτος Ιταλός με μέσο όρο 3,5 πόντους σε 39 σουτ.

- Είχε το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (48,1%) στα δίποντα από όλους τους Ιταλούς.

-Με ποσοστό ευστοχίας 39,4% ήταν 10ος στα σουτ τριών πόντων, με 13/33.

-Ήταν 6ος στις ελεύθερες βολές με μέσο όρο 3,5 πόντους. Καλύτερος ήταν ο Σπανούλςη με 5,3 ανά παιχνίδι.

-Ο Τζεντίλε είχε τον 13ο καλύτερο μέσο όρο (4,1) από τη γραμμή των βολών. Τον καλύτερο τον είχε ο Σπανούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα