Ανατροπή και σωτηρία

19:33 22/2/2014 - Πηγή: AEK365

SUPER LEAGUE 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: "Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ"

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΜΠΑΡΚΙΟΛΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

Στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο, ο Πανιώνιος πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στην Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης

και έφτασε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Ο Απόλλων είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και φωνάζει δικαίως για το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.
Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4' η προσπάθεια του Μίνγκα βρήκε στο δοκάρι και δυο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος είχε την δική του καλή στιγμή όταν η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Λάζνικ έφυγε λίγο άουτ.
Στο 16' ο Απόλλων Σμύρνης πήρε το προβάδισμα όταν σε σέντρα από τα αριστερά οι αμυντικοί του Πανιωνίου είχαν κάκιστη συνεννόηση με τον τερματοφύλακα Ανέστη, με την μπάλα να καταλήγει στον Άμπροουζ, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχης έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για τον 1-0. Ήταν το τρίτο γκολ του Άμπροουζ στο πρωτάθλημα.
Την στιγμή που ο Απόλλων έδειχνε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο με πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, ο Πανιώνιος, που δεν είχε επισκεφτεί με αξιώσεις την περιοχή του Τζόρβα, έφτασε στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Ο Ντούνης έβγαλε ωραία διαγώνια σέντρα, ο Κολοβός άφησε έξυπνα την μπάλα στον επερχόμενο Λάζνικ και ο τελευταίος δεν σπατάλησε την σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.
Πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση που θα συζητηθεί με τον Αμπάρκιολη να δίνει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντούνη από τον Κανακούδη, μια απόφαση τραβηγμένη καθώς ο παίκτης του Πανιωνίου πιο πολύ έπεσε μόνος του παρά τον έριξε ο αντίπαλος. Ωστόσο, το πέναλτι δόθηκε και ο Λάζνικ έκανε το 1-2 για τον Πανιώνιο.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Απόλλωνα να έχει δεύτερο δοκάρι ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα. Ο Άμπροουζ με δυνατό σουτ μέσα απο την περιοχή και πλάγια δεξιά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
Στην επανάληψη, ο Απόλλων μπήκε δυνατά και στο 49' σε σέντρα από τα αριστερά ο Ντάλμπεργκ έπιασε απευθείας το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται σε παθητικό ρόλο και στο 78' ο Απόλλων έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ανέστης έκανε φοβερή επέμβαση σε κεφαλιά του Πετρόπουλου.
Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα ήταν αυτή στο 89' με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει με προβολή και για λίγο να γλιτώνει το αυτογκόλ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος (42' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κανακούδης (46' Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Μίνγκας, Άμπροουζ (75' Σόντεμπεργκ), Πετρόπουλος,Ντάλμπεργκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Ντούνης (89' Πάνος), Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κολοβός, Παντίδος, Μητρόπουλος, Λάζνικ (85' Ζαχαράκης)

Keywords
Τυχαία Θέματα