Η Γκλάντμπαχ τη νίκη, η Μπάγερν τη κούπα

18:45 26/4/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: BORUSSIA PARK
Το ζητούμενο για τη Μπάγερν Μονάχου, μετά το 1-0 του Σαββάτου επί της Χέρτα Βερολίνου, ήταν να μην κερδίσει η Βόλφσμπουργκ για να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας. Αυτό συνέβη, η Βόλφσμπουργκ έχασε 1-0 από τη Γκλάντμπαχ και η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον τίτλο, και μαθηματικά, για 25η φορά τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Στο "Borussia Park", η Γκλάντμπαχ είχε τη μοναδική καλή στιγμή της στο 21' όταν ο Κρούζε από τα αριστερά

έβγαλε τη σέντρα, ο Μπενάλιο γλίστρησε αλλά ο Χέρμαν δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Από το 25' η Βόλφσμπουργκ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες με Ντε Μπρούινε και Ροντρίγκεζ, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο, η Γκλάντμπαχ η οποία με τον Χέρμαν (50'), τον Βεντ (52') και Κρούζε (76') τη στιγμή που η Βόλφσμπουργκ έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία έχοντας για μοναδική καλή στιγμή ένα σουτ του Ντε Μπρούινε στο 59'.
Τελικά, η Βόλφσμπουργκ τιμωρήθηκε καθώς στο 90' ο Τραορέ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τζόνσον που με τη μία βρήκε τον Μαξ Κρούζε. Εκείνος νίκησε Νάλντο και Μπενάλιο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Γκλάντμπαχ.
Με τη νίκη της αυτή η Γκλάντμπαχ σκαρφάλωσε στη 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κορμπ, Μπρόουερς, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Σάκα, Κράμερ, Χέρμαν (81' Τραορέ), Τζόνσον, Ράφαελ, Κρούζε
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κλόζε (58' Κνόχε), Ροντρίγκεζ, Λουίς Γκουστάβο, Άρνολντ, Καλιγκιούρι, Πέρισιτς (68' Γκιλαβογκί), Ντε Μπρούινε, Μπέντνερ

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 2-2
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA
Μια σπουδαία ευκαιρία να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε η Πάντερμπορν η οποία προηγήθηκε 2-0 της Βέρντερ Βρέμης, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε και έτσι έμεινε εντός ζώνης υποβιβασμού.
Μέσα σε ένα λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν δυο γκολ. Στο 25' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μάριο Βράντσιτς με ασύλληπτο βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η Βέρντερ Βρέμης πριν προλάβει να ανασυνταχθεί δέχτηκε και δεύτερο γκολ δυο λεπτά αργότερα. Από τα δεξιά ο Κοτς έβγαλε τη σέντρα, ο Στόπελκαμπ πάτησε δυνατά και με κεφαλιά έκανε το 2-0 νικώντας στον αέρα τον Γκεμπρέ Σελασιέ.
Δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα, η Βέρντερ Βρέμης έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Γιουνούζοβιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χάινλοθ και ο τερματοφύλακας Κρούζε έδιωξε με το κεφάλι.
Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο όταν στο 45' ο Γιουνούζοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Πρεντλ με κεφαλιά βρήκε τον Σέλκε που με το κεφάλι έκανε το 2-1.
Στην επανάληψη, η Πάντερμπορν έμπαινε πιο δυνατά στις μονομαχίες, η Βέρντερ δεν έκανε ευκαιρίες, πέρα από αυτή του Ντι Σάντο στο 58', ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν.
Στο 75' ο Ιζέτ Χάιροβιτς μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή και στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα με συρτό σουτ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λουκιμίγια, σκόραρε για το 2-2.
Όσο και να ήθελε η Πάντερμπορν να βγει μπροστά για ένα τρίτο γκολ, η φάση του 78ου λεπτού της ανέτρεψε τα σχέδια καθώς σε εκείνο το σημείο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Χάινλοθ.
Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος με τη Πάντερμπορν να παραμένει στη ζώνη υποβιβασμού και τη Βέρντερ να απέχει τρεις πόντους από την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Χάινλοθ, Ράφα, Χουνεμάιερ, Μπρούκνερ, Βράντσιτς (90' Ζίγκλερ), Μπάκαλορζ, Κοτς, Στόπελκαμπ, Λάκιτς (74' Κούτσκε), Κασούνγκα (91' Στρόντιεκ)
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Καστέλς, Γκεμπρέ Σελασιέ, Γκάλβεζ (74' Χάιροβιτς), Λουκιμίγια, Πρεντλ, Μπαργκφρέντε (46' Αγίσιτσεκ), Φριτζ, Γιουνούζοβιτς, Οζτουνάλι (46' Κρόος), Ντι Σάντο, Σέλκε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα