Το «έσωσε» η γκολάρα του Παλάσιο (VIDEO)

15:28 22/12/2013 - Πηγή: AEK365

SERIE A'-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΝΤΕΡ-ΜΙΛΑΝ: 1-0
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Ένα ντέρμπι που κάποτε έκρινε τίτλους και στο οποίο έβλεπες τον Μαλντίνι, τον Πίρλο, τον Καφού, τον Ετό'ο, τον Νέστα, τον Βιέρι, τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Ρονάλντο, κατάντησε ένα ματς ανάμεσα σε δύο μέτριες Ιταλικές ομάδες. Παρόλα αυτά η Ίντερ με ένα καταπληκτικό γκολ του Παλάσιο, πήρε τη νίκη με 1-0, σε ένα «Derby della Madonnina»

που δε θύμιζε σε τίποτα την αίγλη του παρελθόντος. Άλλωστε τα ονόματα των Σαπονάρα, Σαπάτα, Ταϊντέρ, Ζουάν, Κονστάντ και Κόβασιτς δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα των προκατόχων τους...

Στο 9ο λεπτό ο Σαπονάρα άδειασε τον Καμπανιάρο, έβγαλε για τον Μπαλοτέλι που έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ ενώ στο επόμενο λεπτό ο «Σούπερ Μάριο» έπιασε όμορφο γυριστό που πέρασε λίγο άουτ. Η Μίλαν συνέχισε να πιέζει και στο 11' ο Χαντάνοβιτς έδιωξε το σουτ του Κακά και στην επαναφορά η άμυνα της Ίντερ πρόλαβε τον Μπαλοτέλι. Στο 19ο λεπτό το σουτ του Γκουαρίν έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 22' το σουτ του Μουντάρι πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Ναγκατόμο δεν βρήκε στόχο, Ενώ στο 30' ο Πόλι δεν μπόρεσε από το ύψος του πέναλτι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ίντερ άγγιξε το γκολ στο 45+2', όταν ο Καμπιάσο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 54' ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπαλοτέλι και στο επόμενο λεπτό το πανέξυπνο σουτ του Ιταλού φορ, έξυσε το δοκάρι της Ίντερ, ενώ στο 71' ο «Σούπερ Μάριο» εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, με την μπάλα να μη βρίσκει τέρμα. Στο 81ο λεπτό ο Αμπιάτι πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Παλάσιο. Τη νίκη στην Ίντερ έδωσε τελικά ο Παλάσιο στο 85ο λεπτό με ένα γκολ ποίημα. Ο Γκουαρίν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Αργεντινός με τρομερό τακουνάκι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αμπιάτι. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μουντάρι...

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Ρολάντο, Ζουάν, Τζόναθαν, Ταϊντέρ (57' Κόβασιτς), Καμπιάσο (82' Ικάρντι), Ζανέτι (68' Κουζμάνοβιτς), Ναγκατόμο, Γκουαρίν, Παλάσιο

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Μπονέρα, Σαπάτα, Κονστάντ (46' Εμάνουελσον), Πόλι (87' Πατσίνι), Ντε Γιονγκ, Μουντάρι, Σαπονάρα (75' Μάτρι), Κακά, Μπαλοτέλι

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΠΑΡΜΑ: 1-1
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Στο 1-1 έμειναν Σαμπντόρια και Πάρμα και έμειναν και οι δύο ικανοποιημένες.

Η πρώτη καλή φάση του ματς ανήκε στη Σαμπντόρια και ήταν ένα καλό σουτ του Σανσόνε στο 21', με τον Μιράντε να διώχνει, ενώ στο 37' και στο 38' τα σουτ των Σανσόνε (Πάρμα) και Παρόλο, δεν βρήκαν στόχο. Τελικά στο 44ο λεπτό η Σαμπντόρια πήρε κεφάλι στο σκορ, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Έντερ στο ύψος του πέναλτι κι εκείνος με σουτ νίκησε τον Μιράντε.

Στο 55ο λεπτό ο Παρόλο αστόχησε από ιδανική θέση, αλλά στο 64΄ο Λουκαρέλι με όμορφη κεφαλιά έφερε το σκορ στα ίσα. Στο 66΄το σουτ του Αμάουρι κόντραρε κι έφυγε λιγο έξω ενώ στο 71' ο Ντα Κόστα σταμάτησε το σουτ του Σανσόνε. Στο 84' ο Έντερ αστόχησε από ιδανική θέση, όπως και ο Κρστίσιτς στο 86'.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ντα Κόστα, Ντε Σιλβέστρι, Μουστάφι Γκασταλντέλο, Ρεγκίνι Παλόμπο, Ομπιάνγκ, Σανσόνε (60' Βζόλεκ), Κρστίσιτς, Σοριάνο (79' Πότσι), Έντερ (90+3' Μπιάρνασον).

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Κασάνι, Φελίπε, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Άκουα, Μαρκιόνι, Παρόλο, Μπιαμπιανί (54' Παλαντίνο), Αμάουρι, Σανσόνε.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 1-4
Γήπεδο: Ατζούρι Ντ' Ιτάλια

Κυνικό τρίποντο πήρε η Γιουβέντους, καθώς επικράτησε με 4-1 της Αταλάντα και διατήρησε τη διαφορά της από τη Ρόμα στους 5 βαθμούς.

Κάτι λιγότερα από έξι λεπτά χρειάστηκε η Γιουβέντους για να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Τέβες έγινε κάτοχος της μπάλα στα όρια της περιοχής και λίγο δεξιά και ε διαγώνιο συρτό σουτ, νίκησε τον Κονσίλι για το 1-0. Η Αταλάντα δεν το έβαλε κάτω και στο 15' μετά από λάθος του Πογκμπά από δεξιά, ο Μποναβεντούρα έκανε την κίνηση και το γύρισμα και ο Μοράλες με πλασέ νίκησε τον Μπουφόν. Στο 18ο λεπτό η κοντινή κεφαλιά του Γιορέντε δε βρήκε στόχο, ενώ στο 25' ο Μπουφόν είπε όχι σε σουτ του Κιγκαρίνι και δύο λεπτά μετά το σουτ του Καρμόνα σταμάτησε στο δοκάρι της Γιουβέντους. Στο 32ο λεπτό οι Πογκμπά και Τέβες δεν μπόρεσαν να βρουν τν μπάλα μετά από σέντρα του Μαρκίζιο, ενώ στ 36' το σουτ του Τέβες, πέρασε μόλις άουτ. Στο 42' ο Κονσίλι βγήκε και πρόλαβε σωτήρια τον Τέβες.

Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 47' ο Πογκμπά με όμορφο σουτ, έκανε το 2-1. Στο 57ο λεπτό ο Γάλλος έπιασε ακόμη ένα καλό σουτ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 62' ο Μπονούτσι έκοψε ιδανικά τον Ραϊμόντι. Στο 67ο λεπτό το σουτ του Μαρκίζιο έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 74' ο Κιελίνι έβγαλε όμορφα για τον Γιορέντε, που άδειασε έναν αντίπαλο και με σουτ έγραψε το 3-1. Η Αταλάντα κατέρρευσε στη συνέχεια και στο 79΄μετά από σέντρα του Λιχτστάινερ από δεξιά, ο Βιδάλ με προβολή έκανε το 4-1.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Μιλιάτσιο, Ραϊμόντι (87' Κον'ε), Στεντάρντο, Ντελ Γκρόσο (68' Λιβάγια), Μποναβεντούρα (68' Κατσόλα), Κιγκαρίνι, Καρμόνα, Μπρίβιο, Μοράλες, Ντένις.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ (80' Παντοΐν), Πογκμπά (82' Πελούζο), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες (80' Κουαλιαρέλα), Γιορέντε.

ΤΟΡΙΝΟ-ΚΙΕΒΟ: 4-1
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Τορίνο

Ακόμη και την έξοδο στην Ευρώπη βλέπει η Τορίνο, μετά από τη νίκη της με 4-1 επί της Κιέβο.

Η Κιέβο άνοιξε το σκορ μόλις στ 9ο λεπτό, καθώς ο Σάρντο από δεξιά κατέβασε ιδανικά με το στήθος, έκοψε την μπάλα στο πέναλτι, απ' όπου ο Θερό με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 12' ο Μπάσα έβγαλε όμορφα για τον Ιμόμπιλε, που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ κι ενώ ήταν μόνος με τον Πουτζιόνι, ενώ στο 38' ήταν η σειρά του Παντέλι να πει όχι σε όμορφο σουτ του Παλόσκι. Τελικά στο 45+2' ο Τσέρτσι έβγαλε μόνο του τον Ιμόμπιλε, απέναντι στο Πουτζιόνι κι αυτή τη φορά ο άσος της Τορίνο πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Στο 52ο λεπτό ο Πουτζιόνι είπε όχι σε προσπάθεια του Τσέρτσι, αλλά στο 65' ο Ιμόμπιλε με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, έβαλε μπροστά στο σκορ την Τορίνο. Στο 68' το σουτ του Θερό πέρασε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Μπρίγκι στο 76'. Η Κιένβο κατέρρευσε στη συνέχεια και στο 80ο λεπτό ο Βίβες έκανε το 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσέρτσι έγραψε το τελικό 4-1.

ΤΟΡΙΝΟ: Παντέλι, Μαξίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι (79' Ροντρίγκες), Νταρμιάν, Μπάσα, Μπρίγκι, Βίβες, Πασκουάλε, Ιμόμπιλε (90+1' Μετζιορίνι), Τσέρτσι

ΚΙΕΒΟ: Πουτζιόνι, Φρέι, Νταϊνελι, Παπ, Ντραμέ, Ριγκόνι (77' Σέστου), Μπεντιβόλιο, Χετεμάι, Σάρντο (69' Λαζάρεβιτς), Θερό, Παλόσκι (84' Αρντεμάνι).

ΡΟΜΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ: 4-0
Γήπεδο: Ολίμπικο

Δεν τα παρατά η Ρόμα, που νίκησε εύκολα με 4-0 την Κατάνια και παραμένει σταθερά στη 2η θέση.

Στο 11ο λεπτό ο Μαϊκόν έβγαλε όμορφη σέντρα, αλλά ο Ρολίν έκοψε προ του Τότι, ενώ στο 18' ο Φριζόν είπε όχι σε σουτ του Λιάγιτς. Τελικά στη συνέχεια της φάσης ο Μπενατιά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Ρωμαίους. Στο 21' ο Ντέστρο έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Φριζόν έδιωξε εντυπωσιακά, όπως έκανε και δύο λεπτά μετά σε κοντινή προβολή του Ζερβίνιο. Στο 32' το σουτ του Πιάνιτς έφυγε μόλις άουτ.

Στο 47' ο Φριζόν είπε όχι σε σουτ του Λιάγιτς, αλλά στο 55' ο Μαϊκόν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Φριζόν έκανε τραγικό λάθος και ο Ντέστρο απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 2-0. Και πριν συνέλθει η Κατάνια, δέχτηκε και το 3-0 στο 58' με όμορφη κεφαλιά του Μπενατιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιάγιτς. Στο 63΄ο Ρολίν έκοψε σωτήρια τον Λιάγιτς, ενώ στο 68' ο Λεγκροτάλιε πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ζερβίνιο. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ζερβίνιο από κοντά στο 81ο λεπτο.

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενατιά, Κάσταν, Ντοντό, Πιάνιτς (81' Φλορέντζι), Μπράντλεϊ, Ζερβίνιο, Τότι (87' Ρίτσι), Λιάγιτς, Ντέστρο (57' Ταντέι).

ΚΑΤΑΝΙΑ: Φριζόν, Περούτσι (46' Μπιράγκι), Ρολίν, Άλβαρες, Λεγκροτάλιε, Ίζκο, Γκουαράντε, Πλαζίλ, Μπαριέντος, Λέτο (67' Μονζόν), Κάστρο (60' Μπεργκέσιο).

ΣΑΣΟΥΟΛΟ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: 0-1
Γήπεδο: Σίτα ντελ Τρικολόρ

Δύσκολη νίκη με 1-0 πέτυχε η Φιορεντίνα επί της Σασουόλο και μένει σταθερά στην τετράδα.

Το ματς ήταν πολύ κακό στο πρώτο ημίωρο, με τη Σασουόλο να βρίσκεται όλη σχεδόν πίσω από την μπάλα και τη Φιορεντίνα να μην μπορεί να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν ένα σουτ του Ίλισιτς στο 34ο λεπτό, το οποίο απομάκρυνε ο Πέγκολο, ενώ στο 40' ήταν η σειρά του Νέτο να αποκρούσει το σουτ του Ζάζα.

Στο 50ο λεπτό το σουτ του Ρόσι από καλή θέση, έξυσε το δοκάρι της Σασουόλο, ενώ στο 64΄ο Πέγκολο σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπόρχα Βαλέρο. Οι «βιόλα» συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 82ο λεπτό ο Ρόσι με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 κι ενώ στ 88' το σουτ του Ίλισιτς βρήκε στο δοκάρι της Σασουόλο.

ΣΑΣΟΥΣΟΛΟ: Πέγκολο, Μαρτζοράτι, Μπιάνκο, Αντέι, Κατσόλα, Τσίμπσα, Μαρόνε (46' Κούρτιτς), Λόνγκι, Μπεράρντι (81' Λαρίμπι), Ζάζα, Ζίγκλερ (85' Ζίγκλερ)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Σάβιτς, Τόμοβιτς, Κομπέρ Πασκουάλ, Αμπροζίνι, Ακουϊλάνι, Βαλέρο (77' Φερνάντες), Ίλισιτς (89' Βόλσκι), Ρόσι, Βάργκας (65' Πισάρο)

ΒΕΡΟΝΑ-ΛΑΤΣΙΟ: 4-1
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Η εντυπωσιακή Βερόνα συνεχίζει να κάνει Ευρωπαϊκά όνειρα μετά και από τα νίκη της με 4-1 επί της Λάτσιο, που βουλιάζει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν τα σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ζορζίνιο εκτέλεσε τα φάουλ από τον άξονα και ο Λούκα Τόνι με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Μαρκετι. Στο 12' ο κίπερ της Λάτσιο δεν ανησύχησε από το σουτ του Ιτούρμπε, ενώ στο 13' το φάουλ του Καντρέβα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 21' ο Ράφαελ είπε όχι σε σουτ του Ονάζι, ενώ στο 25' ο Έντερσον έκανε το σουτ, ο Ράφαελ απέκρουσε ασταθώς, ο Κλόζε πλάσαρε και ο Μαϊέτα έδιωξε πάνω στη γραμμή. Τελικά στο 27' ο Μπίλια με κεφαλιά μετά από κόρνερ, έκανε το 1-1 για τη Λάτσιο, ενώ στο 44' ο Ιτούρμπε με όμορφη εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-1 για τη Βερόνα κι ενώ στο επόμενο λεπτό είχε καλό σουτ που πέρασε μόλις άουτ.

Στο 46' και στο 51' ο Ράφαελ απέκρουσε την κεφαλιά του Τσάνα και το σουτ του Μπίλια, ενώ στο 54' το σουτ του Τόνι πέρασε μόλις άουτ. Παρόλα αυτά στο 64ο λεπτό ο Τόνι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ρομούλο σε κενή εστία έκανε το 3-1για τη Βερονα. Η Λάτσιο δεν τα πάλεψε από εκεί και πέρα και στο 78' ο Ρομούλο μπήκε από αριστερά, γύρισε στον Τόνι, που σαν σε προπόνηση έκανε το 4-1. Στο 79' ο Ράφαελ είπε όχι σε σουτ του Φλοκάρι.

ΒΕΡΟΝΑ: Ράφαελ, Μόρας, Κατσιατόρε, Μαϊέτα, Αγκοστίνι, Ρομούλο, Ζορζίνιο (86' Λανέρ), Χάλφρεντσον (75' Ντονάτι), Ιτούρμπε (69 Ντοναντέλ), Τόνι, Γκομες.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Κονκό, Ντίας, Τσάνα, Λούλιτς, Ονάζι, Λεντέσμα, Μπίλια (62' Κεϊτά), Καντρέβα (76' Περέα), Κλόζε, Έντερσον (70' Φλοκάρι).

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΤΖΕΝΟΑ: 1-0
Γήπεδο: Ρενάτο Νταλ' Άρα

Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Μπολόνια που νίκησε με 1-0 την Τζένοα κι επέστρεψε στα τρίποντα μετά από 6 αγωνιστικές.

Μόλις στο 4ο λεπτό η κεφαλιά του Νατάλι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 31' ο Περιν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Παναγιώτη Κονέ.

Στο 48ο λεπτό η όμορφη κεφαλιά του Μανφρεντίνι δε βρήκε στόχο, ενώ στο 57' ο Ντιαμάντι με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για την Μπολόνια. Στο 61' και στο 66' ο Περίν σταμάτησε τα σουτ των Ντιαμάντι και Μοσκαρντέλι

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κούρτσι, Γκάρικς, Νατάλι, Μαντοβάνι, Πέρες, Κριν, Κονέ, Μορλέο, Κριστάλδο (76' Ακουαφρέσκα), Μοσκαρντέλι (85' Κρέσπο), Ντιαμάντι.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Αντονίνι, Μανφρεντίνι, Γκαμπερίνι, Μπιοντίνι, Μπερτολάτσι (56' Κόφι), Βρσάλικο (64' Φετφατζίδης), Ματουζαλέμ, Αντονέλι, Κονατέ, Τζιλαρντίνο (76' Καλαϊό).

Keywords
Τυχαία Θέματα