Δια πυρός και σιδήρου η Ρεάλ

14:50 22/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΛΙΓΚΑ 17η αγωνιστική

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 2-3

ΓΗΠΕΔΟ: Μεστάγια

Μετά από ένα ματς με έντονες συγκινήσεις η Ρεάλ πέρασε από το Μεστάγια επικρατώντας 3-2 της Βαλένθια. Οι Μαδριλένοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς. Απείλησαν με τον Κριστιάνο στο 18' και δέκα λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ όταν ο Ντι Μαρία έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά αδειάζοντας του αμυντικούς

και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Βαλένθια όμως απάντησε άμεσα καθώς στο 34' ο Πιάτι με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 40' όμως ο Κριστιάνο νίκησε την άμυνα της Βαλένθια στον αέρα και έδωσε προβάδισμα εκ νέου στη Ρεάλ. Οι "νυχτερίδες" μπήκαν καλά στην επανάληψη και στο 62' κατάφερε να πετύχουν το 2-2 με κεφαλιά του Ματιού. Ο Ζόνας στο 77' είχε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Τελικά τη λύση για τη Ρεάλ έδωσε ο Γεσέ στο 82' με τη βοήθεια του Γκουαΐτα που έκανε λάθος υπολογισμό για να γίνει το 2-3.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Βίκτορ Ρουίθ, Ματιού, Μπερνάτ, Οριόλ Ρομέου, Παρέχο (84'Μπανέγκα), Φεγκουλί, Φέντε (62'Κανάλες), Πιάτι (80'Γκουαρδάδο), Ζόνας.

ΡΕΑΛ Μ.: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα (80'Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (86'Ιγιαραμέντι), Ίσκο (73'Γεσέ), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΘΕΛΤΑ ΒΙΓΚΟ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Μπαλαΐδος

Η Θέλτα δεν κατάφερε να πάρει το ματς με την Οσασούνα με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Αρμεντέρος έκανε το 0-1 στο 17' αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Αουγκούστο Φερνάντες στο 34'.

ΘΕΛΤΑ Β.: Γιοέλ, Γιόνι, Φοντά,ς Αουρτενέτσε, Ουμπίνια, Ραφίνια, Κρον-Ντέλι (72'Άλεξ Λόπεθ), Αουγκούστο (83'Μπερμέχο), Ορεγιάνα (64'Νολίτο), Σάντι Μίνα.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Αντρές, Μαρκ Μπερτράν, Φλάνιο, Λοτιές, Νταμιά, Θεχούδο, Πουνιάλ, Λόλο, Αρμεντέρος (80'Όνβου), Τόρες (74'Όιερ), Ριέρα.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Σαν Μαμές

Η Μπιλμπάο νίκησε με 2-1 τη Ράγιο και πλέον κάνει όνειρα για έξοδο στο Champions League. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 33' με τον Σαν Χοσέ όμως στο 61ο λεπτό ο Μπουένο με εντυπωσιακό "ψαλιδάκι" ισοφάρισε. Η Αθλέτικ όμως απάντησε άμεσα καθώς στο 66' πήρε εκ νέου προβάδισμα με σκόρερ τον Μικέλ Ρίκο.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Γκουρπέγκι, Σαν Χοσέ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μικέλ Ρίκο, Σουσαέτα, Ερέρα (64'Ιμπάι Γκόμεθ), Μουνιαΐν (74'Μπενιάτ), Τοκέρο (64'Αντουρίθ).

ΡΑΓΙΟ Β.: Ρουμπέν, Τίτο, Γκάλβεθ, Ζε Κάστρο (81'Τρασόρας), Μοχίκα, Σαούλ, Αντριάν, Μπανγκουρά, Περέα (74'Καστίγιο), Βιέρα, Μπουένο.

ΧΕΤΑΦΕ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2-5

ΓΗΠΕΔΟ: Κολίσεουμ Αλφόνσο Πέρεθ

Το ματς στη Μαδρίτη ξεκίνησε καταστροφικά για την Μπαρτσελόνα αλλά κατέληξε σε πάρτι με τους "μπλαουγκράνα" να επικρατούν τελικά με 2-5. Η "Χέτα" μπήκε ιδανικά στο ματς. Άνοιξε το σκορ με τον Εσκουδέρο στο 10' και μόλις πέντε λεπτά μετά πέτυχε το 2-0 με τον Λισάντρο. Από εκεί και πέρα όμως ο Πέδρο ανέλαβε δράση. Μείωσε στο 35' με πλασέ και έκανε το 2-2 στο 41' με σουτ. Μόλις δύο λεπτά μετά η άμυνα της Χετάφε δεν κατάφερε να καθαρίσει τη φάση και ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έγραψε το 2-3 πετυχαίνοντας χατ-τρικ μέσα σε οκτώ λεπτά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση όμως στο 68' η Μπαρτσελόνα "χτύπησε" με τον Φάμπρεγας να γράφει το 2-4. Τρία λεπτά μετά ο Πέδρο κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σεσκ και πέτυχε το πέμπτο γκολ της Μπαρτσελόνα.

ΧΕΤΑΦΕ: Μογιά, Βαλέρα, Λόπεθ, Αλέξις, Εσκουδέρο, Μπόρχα (73'Σαράμπια), Μοσκέρα, Λεόν, Λαφίτα (79'Γκαβιλάν), Κάστρο, Μαρικά (59'Κολούνγκα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς (89'Μαρτρά), Ινιέστα, Σέρχι Ρομπέρτο, Φάμπρεγας (85'Σονγκ), Πέδρο (79'Τέγιο), Αλέξις Σάντες.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: 4-2
ΓΗΠΕΔΟ: Κορνεγιά Ελ Πρατς

Εύκολη νίκη με 4-2 πέτυχε η Εσπανιόλ επί της Βαγιαδολίδ και ανέβηκε στη βαθμολογία.

Η Εσπανιόλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με το πέναλτι του Σέρχιο Γκαρθία. Οι Καταλανοί είχαν την υπεροχή και στη συνέχεια και στο 36' μετά από λάθος του Ρόσι, ο Στουάνι με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0.

Η Εσπανιόλ πίεσε και στην επανάληψη και στο 67ο λεπτό ο Σάντσεθ με πλασέ μετά από νέο λάθος της άμυνας της Βαγιαδολίδ, έκανε το 3-0, ενώ στο 70' ο Στουάνι έγραψε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. H Βαγιαδολίδ έκανε το 4-1 με όμορφη κεφαλιά του Γκέρα στο 75ο λεπτό και στο 89' o Πέρεθ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Φουέντες, Μορένο, Κολότο, Λόπεθ, Σάντσες, Ντ.Λόπεθ (57' Ροντρίγκεθ), Στουάνι, Γκαρθία, Σιμάο (74' Άλβαρες), Κόρδοβα (59' Άλεξ)

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μαρίνιο, Ρουκάβινα, Βαλιέντε, Πένια, Ρόσι, Ρουέδα (64' Λάρσον), Άλβαρο Ρούμπιο (55' Πέρεθ), Όσκαρ, Μπεργκντίχ, Έμπερτ (20' Ομάρ), Γκέρα)

Keywords
Τυχαία Θέματα