Ανανέωσε ο Γουέμπερ

23:53 10/7/2012 - Πηγή: AEK365


Θέμα χρόνου ήταν να έρθει σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Red Bull ο Μαρκ Γουέμπερ. Αυτό έγινε σήμερα, με τους «κόκκινους ταύρους» να ανακοινώνουν μέσω δελτίο Τύπου ότι ο Αυστραλός θα παραμείνει στην ομάδα και το 2013.

«Το συμβόλαιο του Μαρκ Γουέμπερ επεκτάθηκε για έναν ακόμα χρόνο, που σημαίνει ότι ο Αυστραλός θα συνεχίσει να οδηγεί για τη Red Bull

το 2013. Μιλήσαμε μαζί του και με τον Κρίστιαν Χόρνερ για την ανακοίνωση», ανέφερε το δελτίο Τύπου της αυστριακής ομάδας.

«Είναι απόλυτα σωστό»

Για την εξέλιξη αυτή ο εκ των διεκδικητών του φετινού τίτλου της Formula1 δήλωσε χαρούμενος και τόνισε πως είναι απόλυτα σωστό να μείνει στους δις παγκόσμιους πρωταθλητές για μια ακόμα χρονιά. «Βρίσκομαι στη Red Bull Racing από το 2007, έχοντας σημειώσει 9 νίκες. Αυτήν την περίοδο έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και θέληση για περισσότερα.

Γνωρίζω την ομάδα καλά και νιώθω πολύ άνετα μαζί της. Έχουμε εξελιχθεί μαζί κατά τη διάρκεια των ετών και νιώθω ότι είναι απόλυτα σωστό να μείνω με τη Red Bull για μία ακόμα χρονιά. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και έχουμε αποδείξει ότι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αγώνες. Είναι σπουδαίο που έγινε αυτή η ανακοίνωση και ανυπομονώ να πιέσω στο όριο τον εαυτό μου σε κάθε αγώνα την επόμενη χρονιά», ήταν τα λόγια του.

«Υπήρξαν συζητήσεις με τη Ferrari»

Επίσης, ο Γουέμπερ αποκάλυψε ότι υπήρξαν και συζητήσεις με τη Ferrari, επιβεβαιώνοντας τις φήμες, αλλά επεσήμανε ότι η απόφασή του να παραμείνει στη Red Bull ήταν πολύ μεγάλη. «Υπήρξαν συζητήσεις με τη Ferrari αλλά η απόφασή μου ήταν να μείνω εδώ. Για αρκετό καιρό άκουγα φήμες αλλά πλέον ξέρω ότι όλα έχουν τελειώσει. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορείς να επικεντρωθείς στη δουλειά σου.

Ήταν μια εύκολη απόφαση. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον για μερικούς μήνες αλλά η επιθυμία μου να συνεχίσω με τη Red Bull ήταν πολύ μεγάλη. Έχω επικεντρωθεί απόλυτα στο φετινό πρωτάθλημα κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Επίσης υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στη Red Bull και πραγματικά μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση σε εμένα προσωπικά αλλά και στο πώς αποδίδω με το μονοθέσιο, επίσης με βοήθησε στην απόφασή μου».

Χόρνερ: «Λογική απόφαση»

Από τη μεριά του, ο Κρίστιαν Χόρνερ έκανε λόγο για μια λογική απόφαση, από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές επιθυμούσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους. «Ο Μαρκ έχει οδηγήσει πολύ καλά σε αυτούς τους 9 πρώτους αγώνες της χρονιάς και η απόδοσή του είναι εντυπωσιακή.

Η πλειοψηφία των επιτυχιών του στη Formula1 έχουν γίνει με τη Red Bull Racing. Μαζί έχουμε κατακτήσει 10 pole position, 9 νίκες και 31 παρουσίες στο βάθρο. Μετά την έντονη επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η συνεργασία, ήταν μια λογική απόφαση. Είναι σπουδαίο που θα έχουμε τον Μαρκ μαζί μας και για το 2013».

Έτσι, με δεδομένο ότι και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει συμβόλαιο, η Red Bull έγινε η πρώτη ομάδα που επιβεβαίωσε τους πιλότους τ

Keywords
Τυχαία Θέματα