Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ

19:46 31/7/2012 - Πηγή: AEK365

Την δική τους θέση εξέφρασαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ, με ανακοίνωση τους, ενόψει της αυριανής Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και ενόψει της αύξησης του Μ.Κ. της εταιρίας.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα περί σκέψεων του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του, για προτάσεις του στην αυριανή Γ.Σ. παρατηρούμε τα ακόλουθα:
1.- Η πρότασή περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκ. ευρώ, για να μην

απαιτείται έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι λανθασμένη και σκοπίμως προβάλλεται, παρά το γεγονός, ότι οι εκπρόσωποι των SUPPORTERS γνωρίζουν, εξ ιδίων, ότι και σε περίπτωση αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου, κατά ποσό μικρότερο των 2,5 εκ. αλλά με δημόσια προσφορά στο κοινό (άνω των 100 ατόμων) απαιτείται δημοσίευση Πληροφοριακού Σημειώματος, που εγκρίνει, προηγούμενα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενέργεια στην οποία αναγκάσθηκαν να προβούν και οι ίδιοι.
Το θέμα αυτό αντιμετώπισαν και μέλη της ενώσεώς μας (Πουλατζάς, Σταθάκος, Καπετανόπουλος) που είχαν αναλάβει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κ.Α.Ε., με δημόσια προσφορά μετοχών. Τελικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απεύθυνε την με αρ. πρωτ. 1417/17-4-2012 Εγκύκλιό της, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Γ.Γ. Αθλητισμού, με σκοπό να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, για τον πιο πάνω περιορισμό.
Συνεπώς, τέτοια απόφαση θα είναι μη νόμιμη και θα επιβληθούν και άλλα πρόστιμα του Ν. 876/79 στην ταλαίπωρη Α.Ε.Κ.-ΠΑΕ.
2.- Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μόνο κατά 2,5 εκ. ευρώ, δεν καλύπτει την αρνητική καθαρή θέση (αρνητικά ίδια κεφάλαια), που εμφανίζει στον τελευταίο ισολογισμό της η Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. και ανέρχεται σε -18,5 εκ. ευρώ. Ως γνωστό, για να λάβει η ομάδα μας άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: α) το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Π.Α.Ε. να μην είναι μικρότερο του ½ του μετοχικού κεφαλαίου ( δηλ. περίπου 5 εκ. ευρώ), β) να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τρίτους και γ) να στοιχειοθετηθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας.
Για να αρθεί η δυσμενής αυτή κατάσταση, πρέπει να μπουν, άμεσα, στο ταμείο της, μετρητά, πλέον των 18,5 εκ. ευρώ, ο μόνος δε τρόπος που μπορούν να μπουν χρήματα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με έκδοση νέων μετοχών, τουλάχιστον, κατά 20 εκ. ευρώ.
3.- Εμείς, οι μικρομέτοχοι, έχουμε κάνει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις διάσωσης και εξυγίανσης της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. Την παραμονή της έκτακτης Γ.Σ. της 25ης/5/2012 κλήθηκε μέλος μας, από τον Πρόεδρο Ανδρέα Δημητρέλο, για να παραστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. που θα γινόταν λίγο πριν τη συνεδρίαση της Γ.Σ., για να αναπτύξει την πρόταση μας περί Κοινωνικοποίησης της Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ε. Η ίδια πρόσκληση έγινε και από τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Κ. Παπαδημητρίου.
Κατά την εν λόγω συνεδρίαση αποφασίσθηκε, από το Δ.Σ., παρουσία και των νομικών συμβούλων της Π.Α.Ε., να προταθεί στη Γ.Σ. αύξηση του Μ.Κ. κατά 23,5 εκ ευρώ, ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ και χωρίς άδεια της Επιτροπής
Keywords
Τυχαία Θέματα