«Αν δεν κοιμηθούμε, το πήραμε»

11:24 2/1/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από 15 αγωνιστικές, η Ανόρθωση είναι στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος αήττητη με τον Τόνι Κάλβο να εμφανίζεται τόσο αισιόδοξος για την κατάσταση του τίτλου που μάλιστα υποστήριξε πως μόνο αν κοιμηθούν αυτός και οι συμπαίκτες του θα χάσουν τον τίτλο.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα ball.com.cy σε ερώτηση για το τι χρειάζεται η Ανόρθωση για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ισπανός μέσος απάντησε: "Χρειάζεται να μην κοιμηθεί. Να συνεχίσει να παλεύει με την ίδια διάθεση, την ίδια επιθυμία που έχει μέχρι τώρα. Να πιστεύει στον προπονητή, να συνεχίσει ο προπονητής

να πιστεύει σε εμάς. Με τη δύναμη και το πάθος μπορούμε να είμαστε πρώτοι".
Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κάλβο
Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας και είναι πρώτη;
"Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Έχουμε μεγάλη διάθεση να τα καταφέρουμε, να μαθαίνουμε. Έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς παίκτες με νοοτροπία και όρεξη για την κατάκτηση ενός τίτλου που τόσο λείπει από την Ανόρθωση. Αυτό είναι το μυστικό, η αυτοθυσία και η επιθυμία που έχουμε να προπονούμαστε καθημερινά και να δίνουμε το μάξιμουμ, γιατί αυτό θέλει ο προπονητής. Και όταν φτάνει η Κυριακή, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι και στις προπονήσεις. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό".
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το μυστικό βρίσκεται στην επίθεση, όπου υπάρχουν πολλοί και ποιοτικοί παίκτες...
"Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και την μεσαία γραμμή, στην άμυνα, στο τέρμα. Είμαστε μία ομάδα και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε κάποιους. Κερδίζουμε όλοι και χάνουμε όλοι. Αυτό που είπα και πριν, έχουμε μία δυνατή ομάδα που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το μυστικό μας".
Όλα πάνε καλά τώρα και η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά στην αρχή της χρονιάς υπήρχε η ευρωπαϊκή αποτυχία.
"Ήταν μία κακή στιγμή στη φετινή σεζόν, αλλά το έχουμε ξεχάσει ήδη αυτό το παιχνίδι. Ο Τύπος συχνά επαναφέρει αυτό το παιχνίδι, αλλά εμείς δεν το θυμόμαστε. Αυτό που κρατάμε είναι η βελτίωσή μας, οι τρεις βαθμοί κάθε εβδομάδα, ώστε στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τον τίτλο".
Περίμενες αυτό το σερί νικών στο πρωτάθλημα μετά από αυτή την αποτυχία;
"Νομίζω ότι κανείς δεν το περίμενε. Κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εμείς είμαστε ο αντίπαλος που πρέπει να κερδίσουν οι άλλοι, δεν μας έχει κερδίσει κανείς. Αυτοί οι μήνες είναι σαν όνειρο. Κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας, δεν μας κέρδισε κανείς και απλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Τώρα έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε γήπεδο που πάμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα