Αμετακίνητος ο Κουβέλης

21:35 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι «Είχαμε καταστήοισει σαφές , με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια , ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη» και εξήγησε ότι:

· Δεν μπορώ να δεχθώ την επί της ουσίας κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ως ένα αναγκαίο επίπεδο ρύθμισης της αγοράς εργασίας .

· Δεν μπορώ να δεχθώ την πλήρη αποδυνάμωση

των κλαδικών συμβάσεων , αφού πολλές επιχειρήσεις θα διαγραφούν από τους εργοδοτικούς φορείς για να ρυθμίζουν μόνες τους τις εργασιακές σχέσεις με το προσωπικό τους .

· Δεν μπορώ να δεχθώ πως με το πέρας της ισχύος τους εργαζόμενοι επί σειρά ετών θα δουν τα ήδη μειωμένα εισοδήματα τους να μειώνονται περαιτέρω.

· Δεν μπορώ να δεχθώ πως οι νέοι μας θα εργάζονται χωρίς να δικαιούνται μέρισμα από την ανάκαμψη».

Πέραν αυτών επισήμανε πως «επιλέξαμε ήδη - και δεν το αναιρούμε - να υπάρξει κυβέρνηση, να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και να υπηρετήσουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και όχι την επιστροφή στην δραχμή. Αυτή μας η επιλογή παραμένει. Και όποιος επιχειρεί να την συμψηφίσει με την σταθερή μας θέση να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, κάνει τουλάχιστον λάθος. Η σταθερή μας θέση για τα εργασιακά μας υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία».

Όλη η ομιλία του κ. Κουβέλη έχει ως εξής:

Η χώρα διανύει μια περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη. Αυτό που διακυβεύεται είναι η συμφωνία με τους δανειστές για τη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και ο τρόπος της συνέχισης του προγράμματος. Στόχος μας είναι μια πολιτική συμφωνία προς το μέλλον, που θα δημιουργεί ένα πλαίσιο βιώσιμης λύσης από οικονομική και κοινωνική άποψη.

Η χώρα χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε να αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει στην περίοδο κρίσιμων μαχών.

Ο εύκολος αντιπολιτευτικός λόγος που εκμεταλλεύεται τις πιεστικές και δύσκολες για τους πολίτες καταστάσεις για να αλιεύσει ψήφους, δεν ήταν ποτέ χρήσιμος, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα δεν είναι υπεύθυνος. Δεν θα περιπέσουμε σε ένα τέτοιο λόγο.

Δεν μας αφορά η προοπτική να διαδραματίσουμε έναν ανορθωτικό ρόλο μετά την καταστροφή. Θέλουμε να συμβάλλουμε να μην υπάρξει η καταστροφή.

Εμείς θα επιμείνουμε στη μόνη ρεαλιστική πολιτική γραμμή που αναγνωρίζει ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα και ταυτόχρονα παλεύει σοβαρά και συγκροτημένα να το αλλάξει. Δεν θα υπονομεύσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ερασιτεχνισμούς και καλλιέργεια φρούδων ελπίδων, ότι δήθεν είναι δυνατή η άμεση απαλλαγή από το μνημόνιο με την καταγγελία του και την στάση πληρωμών.

Είναι αβάσιμη η αντίληψη ότι δήθεν όλα ήσαν προαποφασισμένα, ότι δεν γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά ένα «θέατρο» για τα μάτια του κόσμου.

Με τη συμμετοχή μας στην κυ

Keywords
Τυχαία Θέματα