Εμπάργκο στη Ντέπορ

20:54 7/11/2012 - Πηγή: AEK365


Αν και κάποιες πηγές θέλουν το κλαμπ της Γαλικίας να έχει... μπει μέσα 90 εκατ., ο Αουγκούστο Θέσαρ Λεντόριο παραδέχθηκε ότι η ομάδα χρωστάει 34 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα του χρέους ήταν οι οικονομικές αρχές της χώρας της Ιβηρικής να επιβάλλουν εμπάργκο σε όλα τα έσοδα της Ντεπορτίβο, από διαφημίσεις, τηλεοπτικά και πωλήσεις εισιτηρίων εξαιτίας των μεγάλων χρεών. Αυτό σημαίνει ότι τα όποια χρήματα ήταν να μπουν στα ταμεία της ιστορικής ομάδας, θα περνούν κατευθείαν στην κατοχή των αρχών.

Οι οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο έχει πλήξει τα ισπανικά κλαμπ κυρίως των δύο πρώτων κατηγοριών και έχει οδηγήσει τις οικονομικές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή ένα πλάνο για να αποπληρωθούν τα 700 εκατ.

Οπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας, La Voz de Galicia, η Λα Κορούνια έχει ήδη χάσει 14 εκατ. ευρώ σε τηλεοπτικά δικαιώματα, χρήματα από εισιτήρια από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα αλλά και έσοδα από διάφορους χορηγούς. Αυτό το ποσό, προστέθηκε στις 500.000 ευρώ που έλαβε το κλαμπ σαν μπόνους για την άνοδο στην Primera Division πριν μερικούς μήνες.

Το ακριβές ποσό το οποίο χρωστάει η Λα Κορούνια, δεν έχει γίνει γνωστό. Ο πρόεδρός της παραδέχθηκε μεν ότι είναι 34 εκατ. ευρώ αλλά όπως κυκλοφορεί, μπορεί να τριπλασιαστεί, ενώ από την εφημερίδα προκύπτει ότι ο σύλλογος δεν αποκλείεται να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα