Άλωσε το «Μπριτάνια»

00:11 17/2/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»-ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΣΤΟΟΥΚ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: «Μπριτάνια»
Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Europa League βρίσκεται η Βαλένθια, αφού επικράτησε με 1-0 της Στόουκ μέσα στο «Μπριτάνια» και έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Η Στόουκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 14 όταν ο Ντέλαπ τροφοδότησε

τον Γουόλτερς που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Γκουαϊτά. Η Βαλένθια πήρε προβάδισμα στο 37' όταν ο Τίνο Κόστα τροφοδότησε τον Μεχμέτ Τοπάλ, ο οποίος με τρομερό δεξί σουτ από τα 18 μέτρα άφησε «άγαλμα» τον Μπέγκοβιτς κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 42' με τον Κράουτς να πιάνει το γυριστό σουτ μετά από πάσα του Παλάσιος, όμως ο Γκουαϊτά έδιωξε σε κόρνερ. Η Στόουκ απείλησε στο 66' με τον Γουόλτερς να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 79' η Βαλένθια «φλέρταρε» με το 0-2 αλλά το σουτ του Πιάτι από το ύψος του πέναλτι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Γουίλσον (69' Σόουκρος), Πέναντ, Παλάσιος (53' Γουάιτχεντ), Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς, Κράουτς (69' Ζερόμ).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαϊτά, Μπρούνο (81' Μιγκέλ), Ραμί, Ντεαλμπέρτ, Ματιέ, Φεγκούλι, Τοπάλ, Τίνο Κόστα, Πιάτι (88' Μπερνάρ), Τζόνας, Αντούριθ (79' Σολδάδο).

Keywords
Τυχαία Θέματα