Άλμα παραμονής ο ΟΠΕΡ

22:42 15/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο ΟΠΕ Ρεθύμνου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της παραμονής καθώς επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή Κηφισιάς και είναι πλέον στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Ηρακλής είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το παιχνίδια στα τρία πρώτα σετ είχε φοβερές διακυμάνσεις με το Ρέθυμνο να μπαίνει στη θέση του οδηγού κάνοντας μια επική

ανατροπή στο πρώτο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου πολλές φορές ήρθαν τα πάνω κάτω.
Ο ΟΠΕΡ ξέφυγε 15-10, η Διώτη απάντησε με σερί από τη γραμμή του σερβίς για να γίνει το σκορ 15-16 και να ξεφύγει ο Ηρακλής με 18-22. Εκεί πήγε στο σερβίς η Μπόνχεβα, η Καλογριδάκη πήρε της θέσης της Μαυρέα κι ο ΟΠΕΡ με σερί 7-1 κατέκτησε το σετ.

Στο β' σετ πάλι ο Ηρακλής Κηφισιάς έφτασε πρώτος στο β' τεχνικό τάιμ άουτ (14-16), όμως τα σερβίς της Σαπαρέφσκα έφεραν το σκορ στο 20-16 και ο ΟΠΕΡ προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Ηρακλής δεν παράτησε το ματς.

Προηγήθηκε με 1-5 στην εκκίνηση του γ' σετ κι η είσοδος της Λάβδα τον βοήθησε να ξεφύγει με 16-19, για να βρεθεί όμως με την πλάτη στον τοίχο όταν ο ΟΠΕΡ έφτασε σε ματς μπολ (24-22). Η ομάδα της Κρήτης δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και το σετ έληξε 24-26, ωστόσο στο δ' σετ ο ΟΠΕΡ από την αρχή σχεδόν πήρε μια διαφορά (9-5) την οποία δεν έχασε ποτέ και έφτασε τελικά στην πολύτιμη νίκη.

«Δίκαια κερδίσαμε και πλέον θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να κινδυνεύσουμε. Ήταν μια καλή εβδομάδα για την ομάδα και σήμερα κλειδί για τη νίκη ήταν η ανατροπή στο πρώτο σετ, όπου δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω. Έχουμε τώρα δυο ημέρες ξεκούραση και μετά δυο ματς με τη Νάξο, όπου στο πρωτάθλημα θα παίξουμε χωρίς άγχος αλλά στο Κύπελλο θέλουμε την πρόκριση στο final 4», είπε ανακουφισμένος μετά το ματς ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος.

«Ήταν ένα παιχνίδι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, αλλά φάνηκε ότι το Ρέθυμνο το ήθελε περισσότερο, ήταν πιο ψύχραιμο σε κάποια σημεία ενώ από εμάς έλλειπε η αποφασιστικότητα που θα έπρεπε να είχαμε σ' ένα τέτοιο παιχνίδι. Τώρα πια η υπόθεση παραμονή μοιάζει αδύνατη και ίσως πρέπει να αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά», δήλωσε από την πλευρά του ο Σπύρος Χουντουμάδης.

Τα σετ: 25-23, 25-19, 24-26, 25-21
ΟΠΕΡ (Χαγαγιόπουλος): Σαπαρέφσκα, Βασίλεβα, Νίκιτς, Μαυρέα, Φεντότοβα, Μπονχέβα, Σημαντηράκη -λ / Κατερίνη, Καλογριδάκη
Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης): Κουντουρά, Διώτη, Καπέλου, Βλαχάκη, Λέτσκοβα, Γιακιμόβκσα, Σάκκουλα -λ / Λάβδα, Γκουντιμένκο, Κορναράκη, Σιλχάνοβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα