«Άλλο η ΕΠΟ άλλο η UEFA»

11:06 29/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η διαδικασία της αδειοδότησης γίνεται από την ΕΠΟ και η διαδικασία στο κομμάτι των οικονομικών οφειλών γίνεται από την UEFA ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος έσπευσε να διευκρινήσει πως αν μια ομάδα, π.χ. η ΑΕΚ, δεν καταφέρει να πάρει άδεια συμμετοχής από την UEFA,

αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως δεν παίρνει άδεια συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή δεν θα της απαγορευτεί να κάνει μεταγραφές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δημητρίου στην εφημερίδα "Sportday"
- Θα ήθελα να εξηγήσετε πώς έχουν τα πράγματα με το διαδικαστικό κομμάτι, γιατί πέρυσι υπήρχε ένα μπέρδεμα για το πόσοι βαθμοί δικαιοσύνης υπάρχουν.
"Σε ό,τι αφορά στις αδειοδοτήσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, UEFA, υπάρχει πρωτοβάθμιο όργανο, δευτεροβάθμιο όργανο και ακολούθως το CAS. Για τις ελληνικές, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, υπάρχει το πρωτοβάθμιο και η επιτροπή εφέσεων, στην οποία λαμβάνονται οι τελεσίδικες αποφάσεις".
- Πότε αναμένονται οι εκδικάσεις για την έξοδο στην Ευρώπη;
"Η διαδικασία για τις ομάδες που είναι υποψήφιες να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα γίνει πριν από τα πλέι οφ".
- Αν κάποιος Ευρωπαίος (π.χ. ΑΕΚ ή ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ) δεν πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ για την Ευρώπη, σημαίνει ότι αυτόματα δεν παίρνει άδεια και για την Ελλάδα, δηλαδή ότι τιμωρείται ταυτοχρόνως με απαγόρευση μεταγραφών;
"Όχι, εδώ υπάρχει μια παρανόηση. Η ποινή της UEFA, η οποία τελεί αυτή την στιγμή υπό αναστολή, αφορά τελείως διαφορετικό ζήτημα. Η μία διαδικασία είναι η αδειοδότηση, η οποία γίνεται από την ΕΠΟ, η άλλη διαδικασία είναι μονάχα το κομμάτι των οφειλών (financial fair play) και γίνεται από την UEFA. Τα οικονομικά στο σύνολο τους ελέγχονται από εμάς. Σε κάθε περίπτωση, η χρονική περίοδος των ελέγχων της UEFA είναι διαφορετική από αυτή της ΕΠΟ. Μιλάμε για δυο ανόμοια πράγματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα