Αλεξίου: Έτσι θα χτίσουμε την επόμενη ημέρα

12:08 10/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε στην ΑΕΚ και τώρα ήρθε η ώρα για πράξεις... Κάτι που τόνισε ο Αλέξης Αλεξίου σε συνέντευξή του στον NOVA ΣΠΟΡ FM. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε το "δεξί χέρι" του νέου προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνου Κοτσάτου:

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές και η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια από την απουσία κάθε αγνού Ενωσίτη. Άκουγα

που λέγατε όσο ώρα ήμουν στην αναμονή για τον Μπρούνο Άλβες και σκεφτόμουν πόσο σύντομα πάλι η ΑΕΚ θα έχει παίκτες στο ρόστερ της όπως ο Μπρούνο Άλβες. Σε μία άλλη εποχή, σχεδόν παρόμοια με τη σημερινή, είχε παίκτες σαν τον Μπρούνο. Ήταν το 2004 μία όμορφη πορεία, λίγα χρόνια μετά κερδίθηκε και τίτλος στα γήπεδα. Τυπικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα όλα τα αυτά χρόνια. Αν το 2008 η ΑΕΚ είχε παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα τώρα... Το ζητούμενο θα είναι οι Ελληνικές ομάδες κάτι τέτοιες περιπτώσεις, «λαχεία» όπως ο Άλβες που ήταν στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο, να μάθουν να τους κρατούν κάποιο καιρό παραπάνω. Θα πρέπει να ρισκάρουμε, θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε παιδιά 20-21 ετών ταλέντα, θα πρέπει να παίζουν πιο νέοι παίκτες στις ομάδες...».

Για την εμπλοκή του ίδιου και του Κοτσάτου:

«Χρονικά ήταν άσχετη η ενασχόλησή μας με εκείνη του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχαμε μπει στο μπάσκετ. Είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με την Ερασιτεχνική γιατί φαινόταν να μην υπάρχει επόμενη μέρα. Κατόπιν ήρθε ο κ. Μελισσανίδη. Υπήρξε ένωση και ταύτιση απόψεων. Όταν ένας Μελισσανίδης δηλώνει ότι θα στηρίξει και βλέπεις ότι το όραμά σου είναι παρόμοιο με του ίδιου, σε ικανοποιεί αφάνταστα».

Τι θα αλλάξει στην ΑΕΚ:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε στην ΑΕΚ αξιοπιστία στο όνομά της. Να αποκατασταθεί η φήμη της. Να είναι ένα σωματείο που θα ξέρει όποιος συνεργαστεί μαζί της θα είναι κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα. Με δουλειά δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό το πράγμα. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Δεν είναι μία απλή ομάδα. Εκφράζει πολλά παραπάνω. Είναι γνωστή και ευρωπαϊκά. Μπορεί ποδοσφαιρικά και μπασκετικά να μην έχει ανάλογη του ονόματός της πορεία στην Ευρώπη, αλλά είναι αναγνωρίσιμη. Ο κόσμος που έχει πιστέψει σε αυτό το όραμα να συνεχίσει να πιστεύει βλέποντας και πράξεις. Υποχρεωτικά πλέον η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει πάνω της όλα τα τμήματα».

Για τους στόχους:

«Το γήπεδο είναι παράλληλος στόχος με το προηγούμενο που σας είπα. Πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να πει «αρχίζω τα ένα πρώτα και αφήνω το άλλο». Συναισθηματικά το γήπεδο είναι αυτό που λείπει. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για τη ζημιά που έχει υποστεί η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι η απουσία του γηπέδου. Θα γίνει ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, πρωτίστος ποδοσφαιρικό. Το να υπάρχει χώρος για να γυμνάζεται το Σάλας και άλλα τμήματα είναι δεδομένο. Για να γίνει κλειστό εκεί δεν μπορεί να συμβεί. Καθαρά χωροταξικά. Υπάρχουν σχέδια με υπόγεια, με κλειστό. Αλλά κι αυτό θα είναι και χρονοβόρο και ακριβό. Ιδανικό θα ήταν να υπάρχει μία στέγη στον ίδιο χώρο για τα πάντα.

Σαφέστατα έσοδα από το γήπεδο θα έχει η Ερασιτεχνική. Θα έχει να λαμβάνειν... Είναι σαφές αυτό το πράγμα.

Για το ΟΑΚΑ:

«Το ΟΑΚΑ είναι ποδοσφαιρικά είναι μία «παγωμένη» έδρα. Για έναν τελικό Κυπέλλου ίσως είναι καλό, αλλά για την καθημερινή Κυριακάτικη εκτόνωση, αγωνία, ανάγκη δεν μπορεί να είναι έδρα. Θα αγωνίζεται εκεί η ΑΕΚ δυστυχώς. Πρέπει ο κόσμος να... ξεπαγώσει, γιατί ένοιωσε ένα μούδιασμα. Προσωρινά θα είναι όλα αυτά. Όταν ο κόσμος ακολουθεί την ΑΕΚ παντού, αυτό το πράγμα πρέπει να το ξεπεράσει. Τι να κάνουμε τώρα; Ένα - δύο χρόνια θα το αντέξουμε.

Για τα υπόλοιπα τμήματα:

«Όπως φαίνεται από τις εξελίξεις και το μπάσκετ θα τρέξει για να είναι στην Α1 του χρόνου. Και το βόλεϊ στις γυναίκες είναι ψηλά και το αντρικό θα πρέπει να μείνει στην Α1 όχι ως κομπάρσος, αλλά να δυναμώνει και να ανεβαίνει. Φέτος θα είναι λίγο δύσκολο, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια. Το χάντμπολ είναι αυτό που είναι με τίτλους συνεχώς και θα συνεχίσει να τους κατακτά. Για μένα η ΑΕΚ θα πρέπει να χτυπάει πρωταθλήματα παντού. Το μόνιμο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι οι χώροι. Ο στίβος είναι ένα τμήμα που πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Το «τρέχουν» δύο πρόσωπα που είναι καταξιωμένα στον χώρο, λέω για τον Δημήτρη Σταματιάδη κυρίως. Θα συνεχίσει σε αυτά τα πλαίσια. Τα θέματα των προπονήσεων είναι θέμα σίγουρα. Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν προβλέπεται να έχει ταρτάν. Αλλά με τη δημιουργία των γηπέδων, πιστεύω θα λύσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα και θα κάνουμε ένα πρόγραμμα 5ετές, 8ετές, 10ετές ανάλογα την ηλικία του κάθε αθλητή, με ορίζοντα προοπτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα