Αλέγκρι: Να αποκτήσουν παιδεία οι Ιταλοί

10:25 4/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το φιλικό παιχνίδι με την Προ Πάτρια δεν τελείωσε ποτέ γιατί οι παίκτες της Μίλαν αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν κατά του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να καλεί τους Ιταλούς να αποκτήσουν παιδεία.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μίλαν τόνισε: "Η Ιταλία πρέπει να γίνει πιο πολιτισμένη χώρα και οι Ιταλοί να αποκτήσουν, επιτέλους, παιδεία. Ο ρατσισμός πρέπει να εξαλειφθεί. Μακάρι και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και να αντιδράσουν όπως εμείς. Μόνο

έτσι θα υπάρξουν αποτελέσματα".
Στην συνέχεια ο Αλέγκρι πρόσθεσε: "Είμαι πολύ πικραμένος και στεναχωρημένος αλλά πιστεύω πως ήταν σωστή η απόφαση μας να μην επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το κάναμε σεβόμενοι τους μαύρους ποδοσφαιριστές, όπου και αν αγωνίζονται. Στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά σε όποιο πρωτάθλημα και αν συμβαίνουν. Σε αυτούς τους αγνούς φιλάθλους που ήρθαν με τις οικογένειες τους για να απολαύσουν ένα ηλιόλουστο απόγευμα με καλό ποδόσφαιρο, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τους υπόσχομαι πως με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψουμε για να τους δώσουμε χαρά. Αρκεί οι λίγοι ηλίθιοι να έχουν απομονωθεί και να μην εμφανιστούν ξανά".

Keywords
Τυχαία Θέματα