Ακραίοι ισλαμιστές ακρωτηρίασαν κλέφτες

23:12 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι σε πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για ληστεία φέρεται να έκοψαν ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες που έχουν εγκατασταθεί για περισσότερο από πέντε μήνες στο βόρειο Μάλι και φιλοδοξούν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τη σαρία.

Όπως δήλωσαν στο AFP αυτόπτες μάρτυρες, οι ισλαμιστές του Μουτζάο (Κίνημα για την ενότητα και το τζιχάντ στη Δυτική Αφρική) που ελέγχουν το βόρειο Μάλι, ήταν αυτοί που ευθύνονται για τους ακρωτηριασμούς.

Αξιωματούχος του Μουτζάο δήλωσε, επίσης στο AFP,

ότι «εφαρμόσαμε τη σαρία. Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη σαρία στους κλέφτες», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τους ακρωτηριασμούς, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι ακρωτηριασμοί των πέντε ατόμων πραγματοποιήθηκαν σε εξέδρα στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Γκάο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Associated Press είπε ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είναι πλέον στην εντατική.

Οι ακρωτηριασμένοι άνδρες κατηγορούνται για επίθεση τον Αύγουστο σε λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο Γκάο-Νιαμέι, την πρωτεύουσα του Νίγηρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα