Ακουμπά τον τίτλο η Σίτι (VIDEO)

23:53 7/5/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 4-0
Γήπεδο: Etihad

Η Σίτι έκανε το καθήκον της, διέσυρε με 4-0 την Άστον Βίλα και πλέον θέλει μόνο ένα βαθμό στο τελευταίο ματς για να σηκώσει το πρωτάθλημα.

Στο 12ο λεπτό ο Σαμπαλέτα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Τουρέ έπιασε το συρτό σουτ, αλλά ο Γκουζάν έπεσε κι έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 20ο λεπτό το σουτ του Ντζέκο σταμάτησε και πάλι στην αγκαλιά του κίπερ της Βίλα. Στο 45+2' ο Μίλνερ έβγαλε όμορφη σέντρα, αλλά ο Νασρί από κοντά δεν μπόρεσε να

σκοράρει.

Με την έναρξη του δευτέρου μισού, ο Κομπανί δοκίμασε να σκοράρει ένα ωραίο τέρμα με ψαλιδάκι, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στα χέρια του ψύχραιμου Γκουζάν. Τότε πήρε το... όπλο του ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος σε διάστημα οκτώ λεπτών σκόραρε δις και καθάρισε το παιχνίδι. Αρχικά, στο 64', ο Βόσνιος τοποθετήθηκε σωστά και μετά από πολύ καλή σέντρα του Σαμπαλέτα έκανε το 1-0. Το 2-0 ήρθε με πιο απλό τρόπο, καθώς με ένα εύκολο tap in μετά από απόκρουση του Γκουζάν, ο υψηλόσωμος φορ έγινε ο ήρωας της βραδιάς για τους «πολίτες». Λίγα λεπτά αργότερα ο Τουρέ θέλησε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο τείχος των φιλοξενούμενων. Η Βίλα θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1, αλλά η κεφαλιά του Βάιμαν δεν πέρασε ποτέ την γραμμή, αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο. Έτσι, ένα λεπτό πριν το φινάλε, ο Γιόβετιτς έκανε το 3-0 (προερχόμενος από τον πάγκο) με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και ακόμη μία ασίστ του Τουρέ. Ο Ιβοριανός δεν σταμάτησε εκεί, και γενικά δεν σταμάτησε πουθενά, αφού με την συμπλήρωση των 90' πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Σαμπαλέτα, Κολάροφ, Τουρέ, Γκαρσία, Σίλβα (Φερναντίνιο 76'), Μίλνερ (Γιόβετιτς 60'), Νασρί, Τζέκο (Νεγρέδο 86')

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Λόουτον, Φλααρ, Μπέικερ, Κλαρκ (Ρόμπινσον 79'), Ελ Αχμάντι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Βέιμαν, Μπόουερι (Μπακούνα 59'), Μπερτράντ (Γκλίλις 88')

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-0
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Η Σάντερλαντ κέρδισε με 2-0 τη Γουέστ Μπρομ και κλείδωσαν και οι δύο την παραμονή τους.

Η Σάντερλαντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. ο Αλόνσο έβγαλε από αριστερά τη σέντρα και ο Κόλμπακ από κοντά, νίκησε τον Φόστερ. Μάλιστα στο 29ο λεπτό ο Μπορίνι έπαιξε το ένα-δύο με τον Λάρσον και από κοντά πλάσαρε τν Φόστερ για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Σάντερλαντ συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι και δεν έδωσε σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα στη Γουέστ Μπρομ να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Οι ποδοσφαιριστές του Πογιέτ κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα και αναζητούσαν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν» ξανά. «Σύμμαχο» στην προσπάθειά τους αυτή είχαν το ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατέγραψαν πάμπολλα λάθη, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε μια από τις ολιγωρίες τους, μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πατήσουν περιοχή, όμως η πάσα «πάρε βάλε» του Κόλμπακ στον Άλτιντορ πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Αμερικανό επιθετικό! Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε. Με τη συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και το 2-0 κράτησε και μαθηματικά τη Σάντερλαντ στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Βεργίνι, Ο'Σι, Μπράουν, Αλόνσο, Τζόνσον (61' Μπρίντκατ), Λάρσον, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Μπορίνι, Γουίκαμ (61' Άλτιντορ).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ριντ (46' Ντόσον), Λουγκάνο, ΜακΌλεϊ, Μπραντ, Ανιτσέμπε, Γιάκομπ (46' Μουλούμπου), Μόρισον, Ντόρανς, Σεσενιό, Μπεραΐνο (78' Βίντρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα