«Ακόμα συζητάμε τα περσινά»

20:13 10/10/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα ο Κάιλ Χάινς την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάιλ Χάινς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Πως νιώθεις για την έξτρα ευθύνη που έχεις, αφού είσαι πρωταθλητής Ευρώπης;

«Είναι τέλεια! Είναι κάτι διαφορετικό για την ομάδα μας. Ξέρεις πως όταν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης είσαι γεμάτος ευθύνες κάθε μέρα, γιατί σε κάθε

ευκαιρία είσαι στο παρκέ και οι άλλες ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας θέλει να πάρει αυτό που έχουμε τώρα. Με αυτό θα παίζουν στο μυαλό τους σε κάθε ματς. Θα είναι πιο δύσκολα από πέρυσι, που ήμασταν "θηρευτές". Φέτος θα είμαστε οι "θηράματα"».

Ήσουν ο τελευταίος που ακούμπησε την μπάλα στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας. Πως θα περιέγραφες αυτή τη στιγμή, που όλα τελείωσαν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης;

«Ήταν μία ουτοπική στιγμή και είναι δύσκολο να την εξηγήσω σήμερα. Ήταν μία πραγματικά ουτοπική στιγμή. Κανείς δεν μας περίμενε να νικήσουμε και όλοι μας υποτιμούσαν από το ξεκίνημα της σεζόν. Όλοι εκτός από τους φιλάθλους και τους εαυτούς μας. Ήταν απίστευτο. Η ομάδα μας δούλεψε πραγματικά πολύ σκληρά όλη τη χρονιά και το αξίζαμε. Πιστεύω πως ήταν μοιραίο να νικήσουμε. Για μένα, ακόμα και τώρα, είναι δύσκολο να το πιστέψω. Ακόμα νιώθω ότι ζω ένα όνειρο».

Φυσικά, ο κόσμος είναι ακόμα ενθουσιασμένος με το comeback του Ολυμπιακού στον τελικό. Εσύ και οι συμπαίκτες σου είστε ακόμα;

«Ναι, είναι κάτι που ακόμα μιλάμε σχεδόν όλη μέρα, όταν μιλάω είτε με συμπαίκτες μου, είτε γενικά. Ο τρόπος που επιστρέψαμε ήταν απροσδόκητος. Όπως σου είπα, νιώθουμε ότι το αξίζαμε, γιατί ξέραμε πόσο δύσκολα δουλέψαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς, ό,τι διεκδικούσαμε μέσα και έξω από το παρκέ. Αυτές οι στιγμές είναι ακόμη πιο ξεχωριστές».

Πόσο άλλαξε την καριέρα σας η κατάκτηση της Ευρωλίγκας;

«Προς το καλύτερο της άλλαξε. Υπάρχουν λίγοι παίκτες και ομάδες που κατάφεραν να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν, δηλαδή, πολλοί παίκτες με μεγάλη καριέρα, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν σε ένα Final 4, ή να κατακτήσουν το τρόπαιο. Για μένα, το να είμαι ακόμα νέος στην Ευρωλίγκα, είναι απίστευτο που το έχω καταφέρει».

Φέτος, βρίσκονται στο ρόστερ σχεδόν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού από την περσινή χρονιά, αλλά υπάρχει ένα νέος προπονητής, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τι έχεις μάθει από εκείνον μέχρι τώρα;

«Μαθαίνουμε πολλά. Νομίζω πως διατηρεί κάποια στοιχεία που είχαμε και πέρυσι. Η ομάδα θα είναι λίγο καλύτερη φέτος, γιατί έχουμε καλή χημεία από πέρυσι και επίσης έχουμε δύο καινούριους, δυνατούς παίκτες, οι οποίοι είναι αθλητικοί και γρήγοροι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο γρήγορα και καλύτερα από πέρυσι».

Μήπως η διατήρηση του ρόστερ δίνει ένα επιπλέον αβαντάζ στον Ολυμπιακό φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Νομίζω! Μεταξύ μας υπάρχει ήδη η χημεία. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα