Αγωνιά για την ΑΕΚ ο Τσινιάρης

13:52 12/6/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο πρώην διαιτητής και μελλοντικός παρατηρητής διαιτησίας Μιχάλης Τσινιάρης κάνει τον απολογισμό του και αποκαλύπτει πως είναι ΑΕΚ ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη του ομάδα. Παράλληλα αναφέρεται στο επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας, στις πιο "καυτές" έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος, στα απειλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν ενώ σημείωσε με νόημα πως

η επιλογή της διαιτησίας γίνεται από ποδοσφαιριστές που απέτυχαν να γίνουν επαγγελματίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσινιάρη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr
- Κάνε μου πρώτα ένα σχόλιο για την διαιτησία που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στο Euro...
«Προσπαθούμε ν' αποδείξουμε ότι δεν είμαστε... ελέφαντες τόσα χρόνια στην Ελλάδα, λέγοντας πως λάθη γίνονται παντού. Εκεί που θεωρητικά θα έπρεπε να σφυρίζουν οι καλύτεροι, είδαμε πόσα σφάλματα έγιναν και ειδικά η δική μας Εθνική το ένιωσε στο πετσί της. Ειδικά η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Παπασταθόπουλος, δεν ήταν κάν φάουλ και μιλάμε για μία διοργάνωση όπως το Euro. Διάβαζα μάλιστα τις προάλλες κάποια στοιχεία για τους διαιτητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και πολλοί απ' αυτούς είχαν μόλις 6-8 χρόνια στον χώρο κι όμως κλήθηκαν για μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα χρειάζεσαι σχεδόν 13 χρόνια για να γίνεις διεθνής. Ακόμα και σ' αυτό λοιπόν το επίπεδο, είδαμε τι λάθη μπορούν να γίνουν. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι και στην Ευρώπη παίζει σημαντικό ρόλο το θέμα των... δημοσίων σχέσεων για την ανέλιξη ενός διαιτητή».
- Γιατί ν' αγαπήσει κάποιος την διαιτησία, τι θα μπορούσε να τον τραβήξει;
«Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για επάγγελμα. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι ξεκίνησαν παίζοντας ποδόσφαιρο και μετά πήγαν στην διαιτησία, ίσως γιατί δεν τα κατάφεραν εκεί. Βοηθάει βέβαια πολύ να έχεις παίξει μπάλα. Στην αρχή είναι πάντα δύσκολα, δεχόμουν προκλήσεις κι εγώ από την κερκίδα και απαντούσα, αλλά στην συνέχεια έγινε πιο πολύ διασκέδαση, το έκανα για να ξεσκάσω».
- «Δίκαια» έχει βρεθεί στο στόχαστρο ο χώρος σας κατά καιρούς;
«Λάθη έγιναν, κάποιες φορές μάλιστα και πολύ σοβαρά, δεν γίνεται εξάλλου να μην γίνουν. Τα πάντα ωστόσο θεωρώ ότι ξεκινούν από τις εφημερίδες. Τα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Δεν γίνεται πάντα για ό,τι γίνεται να φταίει ο διαιτητής, οι άλλοι δηλαδή ποτέ δεν φταίνε;. Όταν υπάρχουν έξω κακόβουλοι άνθρωποι, δεν γίνεται να μην δούμε κάποια στιγμή και ακραίες καταστάσεις. Έπαιζα κι εγώ ποδόσφαιρο κάποτε κι έλεγα πολλές φορές, «μα καλά, δεν γίνεται να μην το είδε», όταν ωστόσο έγινα διαιτητής, έκανα στροφή 180 μοιρών. Το λάθος γίνεται πολύ εύκολα και μετά δίνεις την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να σε κρίνει. Ένα «κλικ» είναι αρκετό κάποιες φορές για να χάσεις την φάση. Μας είχαν πει σ' ένα σεμινάριο ότι ακόμα κι αν βρίσκεσαι μπροστά στην φάση, μία φορά ν' ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, είναι αρκετή για να την χάσεις...».
- Συνέβησαν πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα