Αυτός είναι το νέο «κεφάλι» της Microsoft

22:57 4/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Σάτιγια Ναντέλα γίνεται το νέο πρόσωπο της Microsoft καθώς πλέον θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παίρνοντας τα ηνία από τον Στήβεν Μπάλμπερ.

Ο 47χρονος Ναντέλα, ο οποίος κατάγεται από την Ινδία, δουλεύει στη Microsoft επί 22 χρόνια. Μέχρι πρότινος ήταν ο επικεφαλής του τμήματος Cloud and

Enterprise, ωστόσο τώρα γίνεται ο τρίτος CEO στην ιστορία της Microsoft. Είχε αρχίσει την καριέρα του στην Sun Microsystems και από το 1992 μεταπήδησε στην Microsoft, όπου αναρριχήθηκε τάχιστα σε ηγετικούς ρόλους στα τμήματα Office και Bing.

H Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι αλλάζει ο ρόλος του Μπιλ Γκέιτς στην εταιρεία (κατείχε την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου). Στο εξής, ο ιδρυτής της εταιρείας θα έχει τον τίτλο του «ιδρυτή και τεχνολογικού συμβούλου» και θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο στις υποθέσεις της Microsoft, υποστηρίζοντας τον Ναντέλα στην διαμόρφωση της τεχνολογικής πορείας και την κατεύθυνσης των προϊόντων της. Την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο Τζον Τόμπσον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μicrosoft Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 23 Αυγούστου 2013 ότι θα παραιτηθεί από την εταιρεία εντός του επόμενου δωδεκάμηνου -μετά από 13 χρόνια στη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα