Αυτός είναι ο Τσέχος δισεκατομυριούχος συνέταιρος του Μελισσανίδη

11:32 28/4/2013 - Πηγή: AEK365

Aφιέρωμα στον Τσέχο επιχειρηματία Γίρι Σμέτς που είναι ο συνέταιρος του Δημήτρη Μελισσανίδη στην εξαγορά του ΟΠΑΠ έχει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο τσέχος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας έχει καταφέρει σε ηλικία μόλις 42 ετών να έχει προσωπική περιουσία πάνω από 2 δισ. δολλάρια και επιχειρήσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, η Ελλάδα είναι ένα από αυτά αφού την θεωρεί μια αγορά με ευκαιρίες. Εκτός από τον ΟΠΑΠ

που θεωρείται θέμα χρόνου να καταλήξει σε ποσοστό 33% στην κοινοπραξία που έχει κάνει με τον πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, ο Σμετς έχει επενδύσει και στην Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχει επίσης στην κοινοπραξία που κινείται για την αγορά της ΔΕΣΦΑ ενώ ψάχνεται για να μπει σε νέες αγορές για την χώρα μας όπως η διαχείριση σκουπιδιών αλλά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Ο Τσέχος μεγιστάνας κάνει όλες του τις δουλειές μέσω της προσωπικής του εταιρίας Emma Capital την οποία ίδρυσε πέρυσι το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από το fund PPF μέσω του οποίου εκτοξεύτηκε σαν επιχειρηματίας από το 2004 εκτοξεύοντας παράλληλα και το Fund που είχε ιδρύσει από το 1991 ο Πετρ Κέλνερ.

Μετά την αποχώρηση του ο Σμέτς κράτησε τις επενδύσεις τις retail δουλειές στην Τσεχία και τις επενδύσεις στην Ασία. Μεταξύ αυτών και η τράπεζα ΗΟΜΕ credit πο έχει επεκταθεί στην Κίνα όπου δίνει 75.000 μικρά δάνεια την ημέρα (!) και ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Σμετς δίνει τεράστιο βάρος στην Ασιατική αγορά και μάλιστα περνάει σχεδόν τις 15 μέρες κάθε μήνα σε Κίνα, Ινδονησία, Μαλαισία και Βιετνάμ.

Η συνεργασία του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη κρατάει από τότε που συνεταιρίστηκαν για τον ΟΠΑΠ και θα επεκταθεί και σε άλλες δουλειές όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Αν όλα πάνε καλά στην υπόθεση ΑΕΚ για τον Μελισσανίδη θεωρείται δεδομένο πως σε κάποιο κομμμάτι θα έχει και την βοήθεια του Σμετς που σίγουρα θα εκμεταλευτεί την ευκαιρία να προωθήσει προϊοντα του στην Ελλάδα αφού το πιο δυνατό του σημείο θεωρείται η λιανική πώληση είτε σε τραπεζικά προϊντα είτε σε άλλα πράγματα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό. Οσοι τους έχουν δει μαζί με τον Μελισσανίδη μιλάνε για πολύ καλή χημεία μεταξύ τους σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.. Ο Σμετς όταν έρχεται στην Αθήνα μένει σε σουίτα στο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» όπου κάνει και τα επαγγελματικά του ραντεβού και όπως λέγεται σπάνια κυκλοφορεί με κουστούμια αφού προτιμά τα τζιν και αφήνει συνήθως γένια τριων ημερών.Είναι λάτρης της Ελλάδας και μάλιστα φέρεται να κινείται για την απόκτηση Ελληνικού νησιού ενώ κατέχει ήδη ένα νησί στις Μαλβίδες και μια εντυπωσιακή έπαυλη στην Αντίμπ στην Κυανή Ακτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα