Πρόσω ολοταχώς για το Ναό

09:29 28/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Μπουλντόζες και γρήγορα", γράφει στο πρώτο της θέμα η εφημερίδα τονίζοντας: "Το γήπεδο είναι το Α και το Ω για τον Τίγρη. Μετά τη συστράτευση των Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηϊωάννου και των λοιπών κιτρινόμαυρων δυνάμεων, ο Μελισσανίδης αφού έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές για το τεχνικό και νομικό μέρος, είναι έτοιμος για ραντεβού (πιθανότατα την Μ. Τετάρτη) με τη Δήμαρχο Φιλαδέλφεια". Επιπλέον η ΩΡΑ

γράφει πως όλα δείχνουν ότι με τον Δέλλα προπονητή θα πορευτεί η ΑΕΚ αγωνιστικά την επόμενη μέρα, ξεκινώντας τη μεγάλη επιστροφή...

SPORTDAY

Για "πυρετό" στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ κάνει λόγο η εφημερίδα γράφοντας αναλυτικά στο ρεπορτάζ της: "Η ΑΕΚ δεν έχει καιρό για χάσιμο... Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που όπως φαίνεται αναλαμβάνει να ηγηθεί της ομάδας στην επόμενη μέρα του υποβιβασμού, γνωρίζει καλά πως για να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ΠΡΕΠΕΙ να είναι ταχύτατες. Σε όλα τα επίπεδα.

Προτεραιότητα του «τίγρη» είναι η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη Χατζηϊωάννου, Παππά, Γκούμα και τουλάχιστον άλλων δύο ισχυρών ανδρών, ο Δήμος εμφανίζεται απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να χτιστεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ το νέο νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.

Κι ασφαλώς η δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν αφορά μόνο το «χτίσιμο» του γηπέδου, αλλά και ολόκληρης της ΑΕΚ, από την τρίτη κατηγορία. Θεωρεί πως πρέπει να γίνει μία επανεκκίνηση, δίχως χρέη του παρελθόντος, με την πτώχευση της ΠΑΕ και τη μετατροπή της σε ερασιτεχνικό σωματείο. Ωστόσο αυτή είναι μία απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ο ίδιος. Ανήκει στην (υπό παραίτηση) διοίκηση και τους (εξαφανισμένους) μετόχους. Ο Νίκος Νοτιάς εξακολουθεί να απέχει, οι Supporters δηλώνουν πως θα κάνουν ό,τι τους πει ο Μελισσανίδης, ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος εξακολουθεί να ελπίζει για παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Ελπίδα όλων είναι πως μέχρι τη γενική συνέλευση στις 14 Μαΐου θα έχει ληφθεί η απόφαση για το μέλλον της ΑΕΚ, με την πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική να φαντάζει η πιο πιθανή, αλλά και βιώσιμη για το μέλλον του συλλόγου λύση.

Σε ό,τι αφορά στο πού θα αγωνίζεται η ΑΕΚ, η λύση που προτιμά η πλευρά Μελισσανίδη-λόγω και της γειτνίασης με τη Νέα Φιλαδέλφεια-είναι το γήπεδο της Ριζούπολης".


GOAL

Πρώτο θέμα η ΑΕΚ είναι σήμερα στο GOAL και πιο συγκεκριμένα "τα 4 βήματα προς την αναγέννηση υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη". Η εφημερίδα αναφέρει τα 4 βήματα:

"1. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΓΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Πρωταρχικό και βασικό μέλημα για την επαναδραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα κοινά της Ενωσης είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς αυτό, ΑΕΚ και Μελισσανίδης δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Μετά από καθημερινές και πιεστικές συζητήσεις ο «τίγρης» έχει σχεδόν καταλήξει στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα ηγηθεί της ανέγερσης του γηπέδου των «κιτρινόμαυρων». Συμμετέχουν σίγουρα οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάννου και τουλάχιστον δύο ακόμα, τα ονόματα των οποίων είναι κρυφά και θα αποκαλυφθούν εντός των ημερών. Θετικός είναι και ο Τάκης Κανελλόπουλος να συμβάλει οικονομικά.

Επειτα θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας, η οποία και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο. Απαραίτηση προϋπόθεση είναι να ενεργοποιηθεί ο νόμος του 2003, δηλαδή η ΑΕΚ να κινηθεί πάνω στις προδιαγραφές του δεύτερου νόμου που είχε κερδίσει τότε ο Γιάννης Γρανίτσας από την ελληνική Βουλή και βελτίωσε στην πορεία με τη νομολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Βούρος. Πρόκειται για τον νόμο 3207/2003.

2. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ Ή «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;

Το 2005 ο Μελισσανίδης είχε θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και είχε αναλύσει τα σχέδια ανέγερσης του νέου γηπέδου με την ονομασία «Αγία Σοφία». Τότε είχε υποστηρίξει ότι το κόστος της κατασκευής ανερχόταν στα 73.800.000 ευρώ, τεσσάρων αστέρων, χωρητικότητας περίπου 36.000 θέσεων, σε δύο επίπεδα και θα περιλάμβανε: καταστήματα, εμπορική στοά, δύο κινηματογράφους, εσωτερική πισίνα και σπα, προπονητήριο μπάσκετ και πάρκινγκ. Θα είχε μάλιστα και 60 σουίτες, στις δέκα από τις οποίες θα δίνονταν τα ονόματα παλαίμαχων άσων της ΑΕΚ.

Στο μυαλό του «τίγρη» υπάρχει ακόμα αυτό το πλάνο, αλλά πιθανότατα θα συζητηθεί άλλη λύση με τους νέους συνεργάτες του. Λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων που έχουν προκύψει στην εγχώρια αγορά, το κόστος αναμένεται να μειωθεί και να υπάρξουν πολλές αλλαγές. Μείωση στη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού και του γηπεδικού μπάσκετ, στις θέσεις του πάρκινγκ, κατάργηση των 60 κλινών, μείωση των κινηματογράφων από οκτώ σε πέντε συν ένας θερινός, καθώς και άλλες λεπτομέρειες.

3. ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η Ενωση υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά συνεχίζει να παραμένει στα χέρια των νυν μετόχων της, αφού η κατηγορία είναι επαγγελματική. Η ΑΕΚ λογίζεται ακόμα ως ΠΑΕ, οπότε ο Μελισσανίδης περιμένει την πτώχευση της εταιρείας, προκειμένου η ομάδα να υποβιβαστεί στη νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα περάσει στα χέρια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και από εκεί στα δικά του, προκειμένου να αποτελέσει το απόλυτο αφεντικό.

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης θα κληθεί να χτίσει τον σύλλογο από την αρχή και ουσιαστικά εκ του μηδενός. Να στελεχώσει το νέο διοικητικό σχήμα, το προπονητικό τιμ και, βέβαια, το έμψυχο δυναμικό, όπως και να δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι όλοι οι νυν παίκτες της Ενωσης μένουν ελεύθεροι και θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, το χτίσιμο θα είναι ολοκληρωτικό με πολλά νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά θα δούμε μία νέα και διαφορετική Ενωση, την οποία οι οπαδοί της δεν θα αναγνωρίζουν.

4. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ

Μέχρι να χτιστεί το νέο... παλάτι της Ενωσης, η ΑΕΚ καλείται να βρει προσωρινή ποδοσφαιρική στέγη. Μετά τον υποβιβασμό, το ΟΑΚΑ παύει να υπάρχει στα πλάνα της ομάδας και ο Μελισσανίδης αναζητά τη νέα της έδρα, καθώς θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο έτη.

Η λύση της Ριζούπολης θεωρείται η ιδανικότερη για τους νέους επενδυτές και χρίζεται ως φαβορί για την επόμενη σεζόν, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν ότι θα τα βρουν με τον Απόλλωνα, αλλά αν προκύψει τελικά κάποιο ζήτημα για το γήπεδο της Ριζούπολης, τότε θα αναζητήσουν άλλη έδρα. Στις σκέψεις τους υπάρχει το δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής, η Νέα Σμύρνη και το δημοτικό στάδιο του Θρασύβουλου. Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο εύκολη, καθώς δεν πρόκειται να βρουν αντιρρήσεις από τη διοίκηση του συλλόγου της Φυλής. Λόγω, όμως, της μακρινής απόστασης από το κέντρο της Αθήνας και τη φυσική έδρα της ομάδας, προπορεύονται οι λύσεις εντός λεκανοπεδίου".


LIVE SPORT

Το θέμα του γηπέδου δεσπόζει και στη LIVE SPORT τονίζοντας ότι ξεκινούν οι επαφές για να τρέξουν οι εξελίξεις άμεσα και να μπει σε εφαρμογή η άμεση κατασκευή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα