Αυτοψία στην...Ζυρίχη

16:37 3/11/2013 - Πηγή: AEK365

Μπορεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης (12-17/8/2014) να απομένουν αρκετοί μήνες, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι η ελβετική πόλη δεν κινείται ήδη στους ρυθμούς του κορυφαίου ευρωπαϊκού αθλητικού γεγονότος, για το χώρο του στίβου. Στην ...έτσι κι αλλιώς στιβική πόλη, όπου φιλοξενείται ένας από τους δύο τελικούς των αγώνων Diamond League, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων, υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους των μελών της ΕΑΑ,

προκειμένου να τους ενημερώσουν για εγκαταστάσεις, τα ξενοδοχεία, κι άλλες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν ενόψει της διοργάνωσης.
Στη Ζυρίχη βρέθηκε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Υψηλού ΑΘλητισμού Β. Ελλάδας Δημήτρης Μιχελαράκης, που από τις 30/10 έως την 1/11 είχε την ευκαιρία να δει το στάδιο όπου θα γίνουν οι αγώνες, τα προθερμαντήρια, τα προπονητήρια, αλλά και τα ξενοδοχεία.

Το πανέμορφο Letzigrund, χωρητικότητας 20.000 θέσεων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα είναι το σημείο ενδιαφέρον τις ημέρες των αγώνων. Για τις ανάγκες των αγώνων, θα χρησιμοποιηθούν δύο προθερμαντήρια. Η μετάβαση των αθλητών από τα προθερμαντήρια στο κεντρικό στάδιο θα γίνεται με εξαθέσια βανάκια, ώστε να καλυφθεί η απόσταση των περίπου 10λεπτών. Για τις προπονητικές ανάγκες των αποστολών, οι διοργανωτές θα χρησιμοποιήσουν δύο στάδια, τα οποία βρίσκονται περίπου 25 λεπτά από το κεντρικό στάδιο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των αποστολών, θα διαμένει σε ξενοδοχεία μακριά από το κέντρο, κοντά στο αεροδρόμιο. Οι διοργανωτές θεωρούν, πως την περίοδο του Αυγούστου, η κίνηση στους δρόμους της πόλης θα είναι περιορισμένη κι έτσι η απόσταση ξενοδοχείο - στάδιο, θα καλύπτεται σε περίπου 25 λεπτά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων έγινε γνωστό, πως ήδη έχει γίνει αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα, τόσο στο στάδιο, που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες όσο και στα βοηθητικά. Οι εκπρόσωποι των χωρών είχαν την ευκαιρία να δουν και την διαδρομή που θα διεξαχθεί ο μαραθώνιο, αλλά και το βάδην. Και στις δύο περιπτώσεις η εκκίνηση και ο τερματισμό θα γίνει στο κέντρο της πόλης σε μια διαδρομή με πολλές φυσικές ομορφιές. Η ελληνική πλευρά ύστερα από την εισήγηση του Δημήτηρ Μιχελαράκη, ο οποίος ταξίδεψε στη Ζυρίχη, θα καταθέσει στους διοργανωτές την πρόταση της σχετικά με το ξενοδοχείο που θα ήθελε να φιλοξενηθεί η ομάδα στη διάρκεια των αγώνων. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο λόγο για το που θα μείνουν οι αποστολές, τον έχουν οι διοργανωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα