Αυτοκρατορία χτίζει η ΑΕΚάρα στο Χάντμπολ

19:13 19/3/2014 - Πηγή: AEK365

Σε ένα τελικό φιέστα η ΑΕΚ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά όχι μόνο πως είναι η μακράν καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά ότι χτίζει μια πραγματική αυτοκρατορία στο άθλημα που ανέστησε στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ νίκησε με 18-16 τον Διομήδη αλλά το σκορ δεν είναι ενδεικτικό της ανωτερότητα της αφού σε όλο τον αγώνα σχεδόν ήταν μπροστά

στο σκορ από 3 εως 5 γκολ. Με μεγάλο όπλο της την άμυνα, με κολοσσό τον τερματοφύλακα Τσιλιμπάρη και με τον Μπάκα να κάνει όργια στο πρώτο ημίχρονο και τους Καρυπίδη και Αλβανό να βάζουν τα κρίσιμα γκολ στο β μέρος η ΑΕΚάρα του Γιάννη Αρβανίτη και του Δημήτρη Λαζόπουλου έφτασε με άνεση στη νίκη. Εχοντας όγδοο και κορυφαίο παίκτη τον απίστευτο λαό της η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο και τώρα βάζει πλώρη για το πρωτάθλημα για να επαναλάβει το περυσινό νταμπλ.

Το ματς

ΑΕΚ και Διομήδης μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τις άμυνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και το σκορ να παραμένει στο 0-0 στα πρώτα πέντε λεπτά. Με την πορεία των λεπτών, όμως η Ένωση έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να βρίσκεται συνεχώς σε ρόλο αρχηγού και την ομάδα του Άργους να προσπαθεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να ισοφαρίζει, μέχρι το σημείο που οι νταμπλούχοι ξέσπασαν (5-7) και άργησαν να ανοίγουν την διαφορά ακόμα περισσότερο (6-9) με όλους τους παίκτες να δίνουν ψυχή και πάθος και με τον κόσμο να δίνει ρεσιτάλ στις εξέδρες. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 4 τέρματα και να δείχνει το σθένος για την κατάκτηση του τίτλου.
Στην επανάληψη η Ένωση ξεκίνησε με τον ίδιο πάθος και τον ίδιο ρυθμό και με γρήγορα γκολ του Καρυπίδη πήρε για πρώτη φορά διαφορά 5 γκολ (8-13). Σε κάποιο σημείο, όμως η ΑΕΚ έδειξε να κολλάει επιθετικά και αυτό ο Διομήδης το εκμεταλλεύτηκε μειώνοντας στα 3 γκολ (11-14). Στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη με ψυχραιμία διατήρησε τη διαφορά που είχε χτίσει και έφτασε πολύ πιο εύκολο απ' όσο δείχνει το τελικό 18-16 και στην κατάκτηση της κούπας.

Τα πεντάλεπτα: 0-0, 2-2, 3-3, 5-6, 5-8, 7-11, 8-13,10-14, 13-17, 16-18.

ΔΙΟΜΗΣΗ: Ζαραβίνας, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος, Νούνγκοβιτς, Σαμαράς, Μαραγκός, Σπέντζος, Ανανιάδης, Λοίζος, Μαστορογιάννης, Κεδέρης, Χατζηκωνταντίνου, Τάσκοβιτς.

ΑΕΚ: Καφφάτος, Ράκσεβιτς, Μπακαούκας, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Νικολαϊδης, Αλβανός, Σανίκης, Καρυπίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα