Άφησαν χωρίς ρεύμα οκταμελή οικογένεια

12:59 6/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο διαμέρισμα μιας οκταμελούς οικογένειας καθώς ο πατέρας, ο μοναδικός που εργάζεται, άφησε απλήρωτο το ρεύμα αφού ο, 2.5 χρονών, γιός του υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και έπρεπε να μείνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για πάνω από 40 μέρες.
Ο πατέρας, Νίκος Σμαρνάκης, το πρωί εργάζεται στο κυλικείο της νομαρχίας και το βράδυ ως σερβιτόρος και όπως δήλωσε

στην ιστοσελίδα ilialive.gr: "Πρώτος και βασικός στόχος μου ήταν να κάνω τα πάντα για να ζήσει το παιδί μου και τα κατάφερα. Πλέον όμως, όλοι οι λογαριασμοί πήγαν πίσω με αποκορύφωμα να έρθει η ΔΕΗ, παρότι είχα προχωρήσει σε ρύθμιση να μου κόψει το ρεύμα... Πήγα στη ΔΕΗ στον Πύργο και ζήτησα ρύθμιση. Με τη ρύθμιση μου ζήτησαν να πληρώσω 500 ευρώ το Νοέμβρη και άλλα 500 ευρώ το Δεκέμβρη. Τους εξήγησα ότι μου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω αυτό το ποσό γιατί η Νομαρχία ήταν κλειστή λόγω απεργίας και καταλήψεων. Μάλιστα η προϊσταμένη της ΔΕΗ με απαξιωτικό ύφος μου απάντησε πως και εκείνη έχει παιδιά αλλά βρίσκει λεφτά να πληρώνει τις υποχρεώσεις της! Έτσι, δε δέχτηκε να μειώσει το ποσό των δόσεων του διακανονισμού. Μετά την πρώτη διακοπή στο ρεύμα, ο εργολάβος που το σύνδεσε μου ζήτησε να υπογράψω μια δήλωση όπου να αναφέρω ότι την επόμενη ημέρα θα πληρώσω το σύνολο του ποσού των 1000 ευρώ".
Μετά την προσπάθειά του για διακανονισμο ο κ. Σμαρνάκης έλαβε ένα λογαριασμό ύψους 1162 ευρώ και λίγες ημέρες αργότερα ήρθε ο εργολάβος ο οποίος προχώρησε στη διακοπή της παροχής.
Το πρόβλημα για την οικογένεια γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η υδροδότηση του σπιτιού λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ, έτσι για όσο καιρό δεν έχουν φως, τα οκτώ μέλη της οικογένειας δεν θα έχουν ούτε νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα