ΑΕΚ vs Κρήτη…

11:18 28/10/2012 - Πηγή: AEK365

Στην ιστορία της η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει επτά ομάδες της Κρήτης. Σήμερα στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει την 8η ομάδα από το μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Τον Πλατανιά από τα Χανιά, που θα πάρει την σκυτάλη από τους ΟΦΗ, Εργοτέλη, ΠΑΝΟ Μαλλίων, Αγιο Νικόλαο, ΕΑΡ,

Χανιά και Ηρόδοτο.

Από τις επτά κρητικές ομάδες μόνο με ΟΦΗ και Εργοτέλη έχει παίξει για την Α’ εθνική. Τις άλλες πέντε ομάδες της… συνάντησε για το Κύπελλο Ελλάδος. Το Άγιο Νικόλαο με δύο νίκες, τον Ηρόδοτο με δύο νίκες, τα Χανιά με μία νίκη, τον ΠΑΝΟ Μαλλίων με μία νίκη και μια ισοπαλία και την ΕΑΡ με μια ισοπαλία.

Τα περισσότερα ματς πάντως τα έχει δώσει με τον ΟΦΗ. Για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετρά 40 νίκες, 15 ισοπαλίες και 20 ήττες. Εντός έδρας πιο συγκεκριμένα 28 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες με 83-26 γκολ, ενώ για το Κύπελλο Ελλάδος μετρά 2 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα (εντός μια νίκη και μια ισοπαλία).

Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα της Κρήτης που έπαιξε Α’ εθνική, η ΑΕΚ τα… πήγε εξαιρετικά με τον Εργοτέλη. Σε 14 ματς η ΑΕΚ μέτρησε 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ στο ΟΑΚΑ είχε μόνο νίκες (7) με 17-5 γκολ.

Ο Πλατανιάς σήμερα θα είναι η 8η κρητική ομάδα που θα μπει στο «κιτρινόμαυρο» βιβλίο και το σημερινό στο ΟΑΚΑ θα είναι το 102ο ματς στην ιστορία της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδα της Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα