Ξεκίνησαν με φόρα και οι μικροί της ΑΕΚ

13:55 1/11/2014 - Πηγή: AEK365

Με σαφείς ενδείξεις ότι γίνεται δουλειά στην Κ20, με την ΑΕΚ (την ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα!) να προσπαθεί να κυκλοφορήσει μπάλα, να δουλεύει κομπίνες στις στημένες φάσεις, με σωστή αμυντική τακτική και με πρόθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο (παρά τα αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις), η ομάδα του Στέλιου Μανωλά μπήκε με το «δεξί» στο πρωτάθλημα Νέων κερδίζοντας 2-0 τον Απόλλων Σμύρνης στα Σπάτα. Παρουσία όλης της ΑΕΚ (ακόμα και του Δημήτρη Μελισσανίδη)

η Ένωση πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (στο 10' με τον Βλαχομήτρο και στο 80' με τον Αντωνίου) και πήρε τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα της, ξεκινώντας με... φόρα το πρωτάθλημα όπως και η πρώτη ομάδα.

Ένα όμορφο γκολ σε προσπάθεια και εκτέλεση του Βλαχομήτρου χώρισε τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ο «μικρός» είδε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, στο 10', να μη βγαίνει σίγουρα από την εστία του για να καθαρίσει τη φάση, έτρεξε, τον πρόλαβε, τσίμπησε τη μπάλα και τον «κρέμασε» από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Ήταν το μοναδικό γκολ και στην ουσία η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όχι μόνο για την ομάδα του Στέλιου Μανωλά, αλλά και για τους φιλοξενούμενους.
Σε γενικές γραμμές η Ένωση προσπάθησε να βάλει τη μπάλα κάτω, να την κυκλοφορήσει σωστά, «πατώντας» στο 4-2-3-1 του Μανωλά. Οι φιλοξενούμενοι όμως με σωστή αμυντική τακτική πίεζαν ψηλά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλά λάθη, αλλά όχι τόσο πολλά αβίαστα... Τα λάθη λοιπόν στις μεταβιβάσεις, σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα που είχε κόντρα η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, δεν βοήθησαν ώστε να δούμε πολλές φάσεις στα 45 πρώτα λεπτά.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά με σταθερή αμυντική τακτική αφενός δεν κινδύνευσε, ενώ από την άλλη βελτιώθηκε και επιθετικά. Οι παίκτες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, μείωσαν τα λάθη τους και κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ τρεις φορές (με τον Κυριαζή, τον Τσέλιο και την κορυφαία φάση με τον Γαλανόπουλο να αστοχεί στο τετ α τετ του), πριν «καθαρίσουν» τη νίκη στο 80'.
Ήταν η ασίστ του Τσέλιου στον Αντωνίου (είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Κυριαζή), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με κοντινό σουτ έγραψε το 2-0 για την ΑΕΚ «σφραγίζοντας» τους τρεις βαθμούς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Τσέλιος Θ., Βιδάλης, Γιαννούτσος, Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Γαλανόπουλος, Τζάθας, Καρβουνίδης, Κυριαζής, Τσέλιος Η., Βλαχομήτρος

Απόλλων Σμύρνης: Σαϊτης, Δούρος, Μεταλινός, Μαυροπάνος, Κυριαζόπουλος, Ντούνης, Κουτούζης, Κατίδης, Ντοβλετάκης, Καμαρινόπουλος, Ξαγοράρης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

14.04 Και ο Ηλίας Ατματσίδης είναι στα Σπάτα

14.02 Είναι το πρώτο ματς επίσημο για την Κ20 της ΑΕΚ και μάλιστα οι "μικροί" παίζουν με τις καινούργιες εμφανίσεις, αυτές που φοράει και η πρώτη ομάδα

13.59 Επίσης, το ματς θα δουν από κοντά και οι Δέλλας, Μιλοβάνοβιτς, Ζήκος, Μπορμπόκης και Μητροτάσιος

13.57 Στα Σπάτα είναι και ο Στράτος Γιδόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε και τετ α τετ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

13.53 Στο γήπεδο βρίσκονται και οι Μπάγεβιτς - Μιλοβάνοβιτς

13.48 Ο αγώνας ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι

13.44 Πολύ δυνατός αέρας στα Σπάτα, είναι πιθανό να επηρεάσει τις προσπάθειες των παικτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα