Άδεια συμμετοχής μέσω ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκα

16:36 11/8/2012 - Πηγή: AEK365

Mέσω ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκα θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που ξεκινά σε δύο εβδομάδες, οι ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα (μεταξύ αυτών φυσικά και η ΑΕΚ) όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής". Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα πως "η Ένωση εκτός από την εγγυητική επιστολή που έχει καταθέσει, προχθές έδειξε ισολογισμό με οφειλές 20 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τις ΠΑΕ Άρης, ΟΦΗ

και Πανιώνιος και δεν μπαίνει στο ίδιο... καζάνι.

Από τη στιγμή που η τροπολογία για νέα ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ δεν πέρασε ούτε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ούτε σε αυτό του υπουργείου Παιδείας, Τουρισμού και Αθλητισμού, προτάθηκε στην ΕΕΑ να δώσει προσωρινά πιστοποιητικά συμμετοχής σ' αυτές τις ομάδες μέχρι να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία, να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Όμως τα μέλη της ΕΕΑ δείχνουν απρόθυμα να αναλάβουν την ευθύνη αφού δεν θέλουν να συνδέσουν την παρουσία τους με χαριστικές αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα συνέβησαν πριν από ένα χρόνο, όταν η ίδια επιτροπή υποβίβασε 14 ομάδες. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι εφόσον υπάρχει βεβαιότητα ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τροπολογία αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, τότε ας πάρουν την ευθύνη η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα και να βάλουν τις ομάδες να παίξουν στο πρωτάθλημα, που αρχίζει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, περιμένοντας την τροπολογία.

Με την υπάρχουσα κατάσταση, η ΕΕΑ δεν θα δώσει πιστοποιητικά στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου και το επικρατέστερο σενάριο θα είναι οι ομάδες να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα με απόφαση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, που θ' αναλάβουν την ευθύνη νομιμοποίησης της παρουσίας τους επικαλούμενες «ειδικές συνθήκες» και κινούμενες ξανά στα όρια της νομιμότητας".

Keywords
Τυχαία Θέματα