Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή ανήλικη με σύνδρομο Ντάουν

18:52 23/8/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ προκαλεί η υπόθεση μιας ανήλικης από το Πακιστάν η οποία πάσχει από σύνδρομο down κι όμως βρίσκεται αντιμέτωπη έως και με θανατική ποινή!

Η μικρή Ρίμσα, η οποία φέρεται να είναι από 10 έως 16 ετών και Χριστιανή κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι και συνελήφθη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού.

Η

μικρή κρατήθηκε στην αστυνομία και ανακρίθηκε ενώ οι Αρχές έθεσαν σε καθεστώς προστασίας τους γονείς της που δέχτηκαν απειλές.

Για το θέμα τώρα επενέβη η Διεθνής Αμνηστία η οποία με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία για τη ζωή του κοριτσιού και όπως λέει η υπόθεση της δείχνει την αποσάθρωση του κράτους δικαίου στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία.

Πάντως, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Άσιφ Άλι Ζαρντάρι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού κάτι που η εκπρόσωπος της Αμνηστίας θεώρησε θετικό καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.

Ο πακιστανικός νόμος για τη βλασφημία προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για τους παραβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα