WSJ: Μόνο ούζο για τον Βαρουφάκη στο Λευκό Οίκο

13:09 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Με τρία απανωτά tweet σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal Ιαν Τάλεϊ την επίσκεψη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και την σύντομη συνάντηση του με τον Μπάρακ Ομπάμα. Ο δημοσιογράφος σημειώνει δηκτικά ότι ο Βαρουφάκης θα πιεί ούζο με τον Αμερικανό Πρόεδρο αλλά τις συζητήσεις για τη δραχμή θα τις κάνει με τον αμερικανό ομόλογό του.
Σύμφωνα με τον Τάλεϊ που επικαλείται πηγές από την ελληνική πρεσβεία «ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα «hi» στον

Ομπάμα στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για συζητήσεις για την οικονομία».

To πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη
Την Πέμπτη, στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Barack Obama.
Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal DerviΊ και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό. (Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schδuble)
Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.
Στις 16.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Jack Lew.
Στις 18.00, με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ. Pier Carlo Pandoan.
Το Σάββατο μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα