To «CBGB» γίνεται ταινία

09:58 23/9/2012 - Πηγή: AEK365

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και η ταινία θα είναι έτοιμη το 2013. Θα αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιo θρυλικούς συναυλιακούς χώρους, του περίφημου νεοϋορκέζικου «CBGB» που άνοιξε πριν από 40 χρόνια και έκλεισε τον κύκλο του το 2006, μένοντας στην ιστορία της ποπ κουλτούρας σαν ο χώρος όπου γεννήθηκε το αμερικάνικο πανκ και το new wave, αφού φιλοξένησε στο ξεκίνημά τους συγκροτήματα όπως οι: Ramones, Blondie, Patti

Smith group, Talking Heads, Television, κ.ά.
Στο σκηνικό της ταινίας, που έγραψε η Τζόντι Σέιβιν και σκηνοθετεί ο Ράνταλ Μάρσαλ, χρησιμοποιούνται αυθεντικά τμήματα του CBGB που είχαν φυλαχτεί όπως η μπάρα του μπαρ, ο τηλεφωνικός θάλαμος, ακόμη και τα γκράφιτι από τις τουαλέτες. Η επιλογή των ηθοποιών έγινε με γνώμονα την ικανότητά τους στο τραγούδι και την σκηνική παρουσία αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοιότητα με το «πρωτότυπο».
Έτσι ο Άλαν Ρίκμαν παίζει τον δημιουργό του κλαμπ Χίλι Κρίσταλ, ο Τζάρετ Κάρτερ τον Ντέιβιντ Μπερν, η Μαλίν Άκερμαν την Ντέμπι Χάρι και ο Τέιλορ Χόκινς από τους Foo Fighters τον Ίγκι Ποπ. Στο φιλμ θα ακούγονται περί τα 40 τραγούδια εποχής και ο προϋπολογισμός της φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: tospirto.net

Keywords
Τυχαία Θέματα