Hulk Hogan: Ο άνθρωπος που άλλαξε το wrestling

13:12 11/8/2013 - Πηγή: AEK365

Δεν διέθετε την ωραία τρέλα του Ultimate Warrior, την επιβλητικότητα του Undertaker ή έστω τη θεατρικότητα του Macho Man. Όσο όμως και να μην τον γουστάρεις και να βαριέσαι τα στιλιζαρισμένα και γεμάτα "αμερικανιά" σόου του κάπου βαθιά μέσα σου ξέρεις πως ο απόλυτος σταρ του wrestling,

ο μεγαλύτερος "έμπορος" στην ιστορία του "αθλήματος" και αυτός που συνέβαλε περισσότερο στη γιγάντωση του είναι ο Hulk Hogan.

O Hulkster γίνεται σήμερα 60 ετών και παρά την παρακμή του έχει χτίσει έναν μύθο που τον ακολουθεί για πάντα. Μέσα από τα σχόλια στα ξεθωριασμένα βιντεάκια στο youtube συνειδητοποιείς πως η Hulkamania ζει και υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που αναπολούν τις εποχές των μεγάλων σόου, των μυθικών (με πολιτικές διαστάσεις συνήθως) "feuds" του Hogan και τα σκισμένα μπλουζάκια που έκαναν τα γεμάτα στάδια να παραληρούν.

O Hogan γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1953 ως Τέρι Γιουτζίν Μπολέα στην Αουγκούστα της Τζόρτζια και η οικογένεια του είχε γαλλικές, ιταλικές και παναμέζικες ρίζες. Πριν καν γίνει δύο ετών μετακόμισαν στο Φορτ Τάμπα της Φλόριντα με τον μικρό Τέρι να μπαίνει αρχικά σε ομάδα μπέιζμπολ. Γρήγορα όμως απέκτησε πάθος για το wrestling και τη μουσική. Έμαθε να παίζει μπάσο ενώ αγαπημένος του κατσέρ ήταν ο Dusty Rhodes (με τον οποίο αργότερα θα βρισκόταν αντιμέτωποι στο ρινγκ). Μάζευε μανιωδώς κάρτες με αθλητές του wrestling και εκεί είδε για πρώτη φορά τον "Superstar" Billy Graham και αποφασίζει να υιοθετήσει το στιλ του. Σε ηλικία 23 ετών ήταν μέλος της μπάντας Ruckus η οποία μάλιστα είχε μεγάλη επιτυχία στην περιοχή. Παράλληλα γυμναζόταν εντατικά και είχε "χτίσει" εντυπωσιακό σώμα. Σε μια από τις συναυλίες των Ruckus δύο αδέλφια που ασχολούνταν με το κατς του πρότειναν να δοκιμάσει και αυτός δέχθηκε.

Με όνομα Τέρι "Τζιν" Μπολέα είναι αυτονόητο ότι δεν κάνεις καριέρα σε έναν τέτοιο χώρο και στο πρώτο του ματς το καλοκαίρι του 1977 εμφανίζεται ως The Super Destroyer. Φοράει μάσκα και μαζί με μια γυναίκα παλεύουν με ένα άλλο ζευγάρι. Ο ερασιτεχνισμός και οι τραγικές συνθήκες των απομακρύνουν άμεσα από το wrestling. Γίνεται διευθυντής ενός κλαμπ και στη συνέχεια ανοίγει γυμναστήριο. Εκεί γυμνάζεται με τον φίλο του Εντ Λέσλι (αργότερα Brutus Beefcake). Μαζί αποφασίζουν να αναζητήσουν μια καριέρα στα υψηλότερα στρώματα του wrestling και ο Τέρι τηλεφωνεί στο είδωλο του Superstar Billy Graham ο οποίος συμφωνεί να τον βοηθήσει.

Εμφανίζεται μαζί με τον Λέσλι ως οι "Boulder Brothers" ενώ μετά από μια συνάντηση με τον Λου Φερίνο (bodybuilder ο οποίος ενσάρκωνε τότε στην τηλεόραση τoν Hulk) ο Μπολέα αποφασίζει να ονομάζεται πλέον The Hulk Boulder. Στα τέλη του 1979 συναντά τον άνθρωπο που θα τον κάνει σούπερ σταρ. Ο Βινς ΜακΜάχον εντυπωσιάζεται από τα προσόντα του και τον παίρνει στην WWF. "Θα ονομάζεται Hulk Hogan και θα βάψεις κόκκινο το μαλλί σου" του είπε. Έκανε μόνο το πρώτο καθώς τα ξανθά μαλλιά του ήδη έπεφταν και δεν άντεχαν αλλαγές. Αλαζόνας και αντιπαθητικός στο κοινό αρχικά ο Hogan "ορίστηκε" ως το αντίπαλο δέος του Andre the Giant. Ο κόσμος γέμιζε γήπεδα για να δει τον τεράστιο Andre να συνθλίβει αυτό τον τύπο που μιλούσε ασταμάτητα πάνω στον ρινγκ και έμοιαζε να βρίσκεται σε έκσταση.

Το 1980 φεύγει για την Ιαπωνία και παλεύει στο New Japan Pro Wrestling. Ο "Ιτσιμπάν" (νούμερο ένα) γίνεται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου το απόλυτο αστέρι και τελειοποιεί τις κινήσεις που τον έκαναν διάσημο. Η συμμετοχή του στο "Ρόκι 3" είναι το πρώτο δείγμα ότι ο Hogan διαθέτει εμπορικό μυαλό. Το 1983 επιστρέφει στην WWF και η Halkamania γεννιέται.

Το γκελ που κάνει στο κόσμο η παρουσία του είναι εμφανές και στις 23 Ιανουαρίου 1984 κερδίζει τον πρώτο του τίτλο επικρατώντας του θρυλικού Iron Sheik. Σε εκείνο τον αγώνα ο σχολιαστής Gorilla Monsoon φωνάζει εκστασιασμένος "Η Hulkamania είναι εδώ. Αυτή είναι η δύναμη των Hulkamaniacs". Μέσα σε λίγο καιρό ο Hogan, o οποίος παράλληλα παίζει σε B'Movies, τελειοποιεί το στιλ του. Η είσοδος του γίνεται ένα τελετουργικό που τρελαίνει τον κόσμο. Με κίτρινη στολή και μπαντάνα μπαίνει στο ρινγκ και σκίζει το μπλουζάκι, το πλήθος παραληρεί και ο Hulk ζητάει ακόμα περισσότερο βάζοντας το χέρι στο αυτί. Οι αγώνες του ένα τελετουργικό και αυτοί. Μπαίνει δυνατά, στη συνέχεια καταρρέει όμως η δύναμη του κόσμου τον αναζωογονεί (Hulking up) και τελικά κερδίζει.

Γίνεται το σύμβολο της Αμερικής και "ξυλοφορτώνει" όποιον τα βάζει με τη χώρα του. Τον καιρό του ψυχρού πολέμου είναι ο Νικολάι Βολκόφ, στον πρώτο πόλεμο του Ιράκ ο Sergeant Slaughter. O Hogan γεμίζει γήπεδα και εκμεταλλεύεται απόλυτα το όνομα του. Συμμετάσχει σε διαφημιστικά, παίζει σε ταινίες και βγάζει σειρά προϊόντων. Τα σόου του έχουν ξεφύγει από κάθε όριο και φτάνουν τα επίπεδα του εξωφρενικού. Την πρωταπριλιά του 1990 στο Skydome του Τορόνο μπροστά σε 67,678 άτομα δίνει τον "αγώνα" της ζωής του αντιμετωπίζοντας τον Ultimate Warrior. "Ήταν το καλύτερο ματς γιατί είχαμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτό. Είχαμε προετοιμάσει τα πάντα. Μιλάμε για πολλές ώρες προπόνησης ώστε όλα να βγουν τέλεια" έχει δηλώσει για το θρυλικό αγώνα.

Το 1992 "σκάει" το θέμα των στεροειδών και ο Hogan είναι το κεντρικό πρόσωπο. Αποχωρεί για έναν χρόνο και επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 1993. Περίπου ένα χρόνο μετά καλείται στο δικαστήριο να καταθέσει για υπόθεση στεροειδών. Παραδέχεται ότι από το 1976 κάνει συνεχή χρήση αναβολικών ουσιών για να διατηρεί τη γράμμωση και τον όγκο του.

Κάπου εκεί ξεκινά η παρακμή του. Στρέφεται στον κινηματογράφο, ανοίγει εστιατόριο, κάνει διαφημιστικά και συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Οι επιστροφές του στα ρινγκ του wrestling είναι δεκάδες. Εμφανίζεται ως Hollywood Hulk Hogan, Hollywood ή Mr. America και όσο περνούν τα χρόνια γίνεται περισσότερο μια καρικατούρα. Η μορφή που ξεσήκωνε τα πλήθη ξεθωριάζει. Το 2000 σε έναν τραγελαφικό αγώνα για το WCW World αποκαλύπτεται ότι ο Hogan υπογράφει συμβόλαια στα οποία αναφέρεται ότι θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των αγώνων. Ακολουθεί έναν ξέσπασμα με πολλούς παλαιστές να τον κατηγορούν πως τους κατέστρεψε την καριέρα για να διατηρήσει τον μύθο του. "Είσαι ένα πραγματικό σκατό. Τι άνθρωπος είσαι εσύ πλέον; Ότι αξίζει πραγματικά δεν σημαίνει τίποτα στη ζωή σου. Είσαι κακός και καρφώνεις τους ανθρώπους στην πλάτη. Είσαι ψεύτης, απατεώνας και ψεύτικος. Σε ξέρω και το ξέρεις ότι σε ξέρω. Στο μυαλό σου στο wrestling υπήρχε μόνο ο Τέρι Μπολέα και κανείς άλλος" δηλώνει, οργισμένος, ο Ultimate Warrior.

Τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή της οικογένειας του σε reality, ο χωρισμός του με τη σύζυγο του Λίντα μετά από τη σχέση της με συμμαθητή της κόρης τους, το ερωτικό του βίντεο και οι κατηγορίες της πρώην συζύγου του πως είναι γκέι έφτασαν τον Hogan στον εξευτελισμό. Όπως αποκάλυψε μάλιστα σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία. Τελικά όμως το "Hulking up" λειτούργησε και παρότι φανερά γερασμένος συνεχίζει να συμμετάσχει (από το 2011) στο TNA World Heavyweight Championship και στην εκπομπή General Manager και να δίνει μια στο τόσο αγώνες. Στα 60 του ο Hogan έχει χάσει τον σεβασμό της οικογένειας του wrestling αλλά κανείς δεν μπορεί να μη του αναγνωρίσει πως ήταν το δικό του αστέρι που οδηγούσε το... άρμα του "αθλήματος" στην πορεία προς την απόλυτη ακμή του.

Keywords
hulk hogan, hulk, hogan, wrestling, αλλαξε το, ανθρωπος, hulk, hogan, hulk hogan, wrestling, ultimate, warrior, undertaker, σταρ, youtube, rhodes, τζιν, καλοκαιρι, super, wwf, giant, ιαπωνια, japan, pro, συμμετοχή, iron, monsoon, hollywood, world, σημαίνει, tna, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, η ζωη ειναι ωραια, tna, giant, warrior, monsoon, δυνατα, βιντεο, γκει, ξανθα μαλλια, το θεμα, ακμη, γηπεδα, γυναικα, θεμα, ιρακ, καριερα, μουσικη, σταρ, ταινιες, τηλεοραση, rhodes, ultimate, youtube, αγωνες, αξιζει, αυτι, βρισκεται, γινει, γινεται, δεος, δυναμη, δειγμα, ειπε, εκσταση, εποχες, επιτυχια, ετων, ζωη, ζωης, ηλικια, υποθεση, μαλλια, μπλουζακια, μικρο, μορφη, μυαλο, ξανθα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, οτι αξιζει, παθος, συζυγο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σωμα, σοου, σουπερ, σχολια, τρελα, φορα, χερι, ψευτης, ψευτικος, ωρες, super, εκπομπες, hollywood, χωρα, iron, japan, κακος, μπροστα, ογκο, pro, σημαίνει, undertaker, wwf, world, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα