H κρίση, η διαιτησία από τη Καμπούλ και ο... βόθρος

19:39 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

Διαιτησία από την Καμπούλ, ομάδα που δεν «πνίγει» τον αντίπαλο

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Επόπτης τραγελαφικός, διαιτητής σε σύγχυση αλλά και ομάδα η οποία δεν δείχνει ότι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, έχει τον τρόπο να "πνίξει" τον αντίπαλο. Η πραγματικότητας είναι ότι με κανονική διαιτησία η ΑΕΚ θα έχει πάρει το ματς και θα είχε αποφύγει την γκέλα όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν έπεισε με την εμφάνιση

της. Σε αυτή την κατηγορία η Ένωση είναι βέβαιο πως και αστείες διαιτησίες θα αντιμετωπίσει αλλά και αντιπάλους που θα... βάζουν το πούλμαν μπροστά στην εστία.

Αυτά ήταν γνωστά και η ομάδα χτίστηκε με σκοπό να τα ξεπερνά με την ποιότητα και το παιχνίδι της. Δυστυχώς όμως σήμερα η ΑΕΚ δεν φάνηκε να έχει τον τρόπο και το καθαρό μυαλό να πάρει το ματς έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα στημένα Δεν είχε την ηρεμία να γυρίσει την μπάλα για να "κοιμίσει" τον αντίπαλο και να του σπάσει την οργάνωση. Η ανάπτυξη της ήταν άναρχη και μονοδιάστατη σε μεγάλα διαστήματα ενώ και από τον πάγκο δεν πήρε τη βοήθεια που είχε ανάγκη. Το γκολ που δεν ερχόταν και το... σημαιάκι προκάλεσαν εκνευρισμό και χωρίς καθαρό μυαλό όλα γίνονται πιο δύσκολα. Αυτό όμως που προσωπικά με προβληματίζει περισσότερο είναι πως με τα όσα έχουμε δει ως τώρα οι παίκτες της ΑΕΚ, εκτός Πλατέλλα και Κορδέρο, δείχνουν να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το ένας με έναν και να δημιουργήσουν ρήγματα απέναντι σε ουσιαστικά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Τελικά από αυτό το ματς μένει μόνο η παρουσία του Τσιρίλο ο οποίος ακόμα και ανέτοιμος μοιάζει "Καναβάρο" σε αυτό το επίπεδο και φυσικά ο συγκλονιστικός κόσμος που ήταν εκεί και χειροκρότησε ακόμα και αν δεν πήρε από την ομάδα αυτό που του άξιζε. Είναι όμως καιρός να το πάρει...



Όλοι θα κριθούν, αλλά όχι στις 5 Οκτώβρη και στο Ελ Πάσο

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, συντάκτη του aek365

Μετά από μία γκέλα (που για την ΑΕΚ σε αυτή την κατηγορία κάθε γκέλα είναι... μεγατόνων, όπως και, εξάλλου, η παρουσία της εκεί) ο «καλύτερος» παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε και θα μπορούσε να έπαιζε, ο χειρότερος είναι ο προπονητής με τις αποφάσεις του και όσοι βρέθηκαν σε κακό φεγγάρι και στιγμή μέσα στο γήπεδο. Ωραία ως εδώ... Τα ξέρουμε χρόνια. Σήμερα μάθαμε και κάτι ακόμα: ακόμα και στη Γ' Εθνική την ΑΕΚ την πάνε κόντρα. Και ας μην είναι ο Ολυμπιακός απέναντί της, αλλά μία σοβαρή και συμπαθητική ομάδα όπως η άγνωστη μέχρι χθες για όλους εμάς ΑΟ Περιστερίου. Διαιτησία... συγκλονιστική που ξεπερνά και τους χειρότερους εφιάλτες. Αντί αυτοί οι άνθρωποι (οι διαιτητές) να καθίσουν να σκεφτούν πως τους βλέπει (από... σπόντα, βέβαια, αλλά τους βλέπει) τόσος κόσμος και να είναι πιο σοβαροί, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, κάνουν τους πρωταγωνιστές βάζοντας... πλώρη για Σούπερ Λίγκα. Μη το γελάτε: Δεν αποκλείεται τους δύο βοηθούς σε 3-4 χρόνια να τους δούμε στη Σούπερ Λίγκα... Ελλάδα είμαστε.

Το θέμα είναι να δούμε την ΑΕΚ σε δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και φυσικά με αγωνιστική εικόνα... 100 βήματα πιο πάνω απ' ότι είδαμε σήμερα στο Ελ Πάσο. Το πρεστίζ έχει χτυπηθεί βάναυσα από εκείνο το γκολ στο Περιστέρι πριν κάτι μήνες. Τώρα βιώνουμε την επιστροφή. Και η επιστροφή δεν θα σταματήσει επειδή την κακή σήμερα ΑΕΚ τη σταμάτησαν διαιτητές, δοκάρι και αντίπαλοι ή γιατί έχουν γίνει (και το ξέρουμε) λάθη στον σχεδιασμό (γι' αυτό το θέμα έχω ξαναγράψει πως υπάρχει χρόνος να διορθωθούν...).

Ξεκαθαρίζω το σκεπτικό μου και τη θέση μου τώρα που είναι η αρχή και δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούμε στο μέλλον: Για μένα προσωπικά το ζητούμενο είναι η ΑΕΚ να ανέβει κατηγορία! Το πόσες νίκες θα κάνει, πόσα γκολ θα βάζει και τα λοιπά τα έχω σε δεύτερη μοίρα. Με απασχολούν ασφαλώς, θέλω να βλέπω την ομάδα να παίζει καλή μπάλα και να βάζει... έξι γκολ σε κάθε αγώνα, αλλά ο αυτοσκοπός είναι η άνοδος. Στη Β' Εθνική η ομάδα με τις μεταγραφές της να κάνει μία ομάδα έτοιμη για Σούπερ Λίγκα, παίρνοντας κι εκεί την άνοδο φυσικά. Και με το καλό όταν γυρίσουμε και μπούμε στο παλάτι η ομάδα να είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά... Τι θα γίνει φέτος; Φέτος νίκες και άνοδο. Δεν τα βάφω μαύρα από το σημερινό 0-0. Άλλη μία ξεφτίλα είναι... Δεν την καταπίνει κανείς, αλλά προσωπικά την ξεπερνάω. Θέλω να το κάνω, γιατί ειδικά τώρα που είναι η αρχή λειτουργώ με το σκεπτικό ότι όλοι αυτοί που είναι στα Σπάτα βιώνουν κάτι άγνωστο και θέλουν χρόνο, τον οποίο και πρέπει να πάρουν. Θα ξεπεραστεί πιο εύκολα βέβαια και καλύτερα αυτό το 0-0, αν ο Δέλλας με τους παίκτες του, καταλάβουν ότι πρέπει κι αυτοί κάπως να συνέλθουν. ΑΠΛΟΤΗΤΑ λείπει από την ομάδα... Σε όλους τους τομείς. Α Π Λ Ο Τ Η Τ Α και ψυχραιμία... Όλοι θα κριθούν. Όχι όμως στο Ελ Πάσο και όχι 5 Οκτώβρη...

Μας φέρνουν το... βόθρο και στη Γ' Εθνική!

Του Μάριου Τριβιζά, συντάκτη του aek365

Τα... κλισέ επιτάσσουν να δούμε τα πράγματα... χαζοχαρούμενα και να αρχίσουμε τα κλασικά: «ΑΕΚ ήμαστε, στη Γ' Εθνική, δεν γίνεται να μιλάμε για διαιτησία, είναι ντροπή». Όχι τίποτα άλλο, αλλά από την τακτική του αυτομαστιγώματος που έχουμε ασπαστεί χρόνια ολόκληρα, φέτος μας έχει αφαιρεθεί το γκεμπελικό που κατάφεραν να μας περάσουν «φτιάξτε πρώτα ομάδα», γιατί για τη Γ' Εθνική έχουμε ομάδα δέκα σκάλες ανώτερη από τον επόμενο. Ακόμη και όταν βλέπει το τέρμα σαν την τρύπα της βελόνας.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική. Για πολλούς λόγους, αλλά ο βασικότερος είναι ότι μέσα στα τόσα δεινά που έφερε για την ΑΕΚ αυτός ο υποβιβασμός, είχαμε να λέμε τουλάχιστον ότι θα ξεχάσουμε για λίγο τη μπόχα της Σούπερ Λίγδας. Ότι θα χαρούμε το ποδόσφαιρο. Και κάποιοι αποφάσισαν να μας φέρουν το... βόθρο και στη Γ' Εθνική. Δεν γίνεται αυτό να περάσει στο ντούκου. Μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο η μια ομάδα προσπάθησε να παίξει και η άλλη είχε έντεκα παίκτες μέσα στην περιοχή και... λίμπερο τους επόπτες, που είχαν πάθει αγκύλωση. Με αυτές τις συνθήκες και η... Μπαρτσελόνα στην κακή της μέρα, μπορεί να γκελάρει με το... ηρωικό Περιστέρι.

Αν πάλι το σκορ είχε γίνει 0-1 στο 26', όπως θα έπρεπε αν μετρούσε το κανονικότατο γκολ της ΑΕΚ, το... ηρωικό Περιστέρι ίσως να έγραφε ιστορία... από άλλη άποψη. Όχι ότι φταίνε σε κάτι οι άνθρωποι. Αυτοί έκαναν την προσπάθειά τους και μπράβο τους. Όμως μια τέτοια συνολική αντιμετώπιση από τη διαιτησία δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας. Ειδικά όταν δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Να θυμίσω ότι στο παιχνίδι με τη Θύελλα, το οποίο η ΑΕΚ κέρδισε, είχα γράψει πως η αντιμετώπιση που είχε η ομάδα μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν σκάνδαλο, που δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ακόμη και αν ο διαιτητής ήταν από τη... Ραφήνα. Κι ας μην έπαιξε κανένα ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Τα... μηνύματα τα είχε στείλει.

Φαίνεται πως κάποιοι βιάζονται να ασχοληθεί η ΑΕΚ μαζί τους. Δεν κρατιούνται. Δεν ξέρω αν πουλούν εκδούλευση στο νυν αφεντικό τους ή αν θέλουν να καταστήσουν σαφές το πόσο χρήσιμοι μπορεί να γίνουν στο μέλλον. Αν είναι το δεύτερο, δυστυχώς βλέπω να μένουν... άνεργοι, γιατί έχουμε να κάνουμε με την ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το παραβλέψουμε.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, φυσικά και έγιναν λάθη. Δεν περιμέναμε σήμερα να καταλάβουμε ότι η προβληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την κατανομή των ξένων στις θέσεις του ρόστερ, θα φέρει πολλούς πονοκεφάλους και αρκετή κουβέντα. Ο καθένας μπορεί να καταλογίσει όσα και όποια λάθη θέλει στον Δέλλα. Εγώ θα σταθώ σε ένα: Δεν γίνεται η ΑΕΚ να παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι χωρίς μπακ απ στη θέση του σέντερ φορ. Δεν νοείται να στραβώνει το ματς και η μόνη λύση στον πάγκο να είναι ο Τσεβάς.Πόσο μάλλον με τις επιλογές που έγιναν στην άμυνα. Γιατί αν είχαν παίξει ο Σταθάκης με τον Τσιρίλο, θα μπορούσε να γίνει ως έναν βαθμό κατανοητή η απόφαση του προπονητή να παίξει για πρώτη φορά στην άμυνα με τα δύο -θεωρητικά- καλύτερα στόπερ του.

Όμως, εφόσον αποφασίστηκε να διατηρηθεί ο Ρόβας ως στόπερ, παρά το λάθος που έκανε με τη Θύελλα, θα μπορούσε ο παρτενέρ του να είναι ο Σταθάκης και να κρατηθεί μια θέση ξένου για να κάτσει ο Μπρέσεβιτς στον πάγκο. Θα ήταν και ένα βήμα για να τον κρατήσει η ομάδα ζεστό και να μην βλέπει από την εξέδρα να αγωνίζεται βασικός ένας παίκτης που πριν έξι μέρες είχε βγάλει τον ώμο του...

Keywords
Τυχαία Θέματα