Europa League: Τα πρώτα ματς των «8»

10:50 16/4/2015 - Πηγή: AEK365

Βόλφσμπουργκ-Νάπολι
Η εξαιρετική Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την απογοητευτική Νάπολι στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της προημιτελικής φάσης.
Μετά την Ίντερ, η Βόλφσμπουργκ θέλει να αποκλείσει ακόμα μια ομάδα της Serie A με τον Χαντ να είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Χέκινγκ.
Η Νάπολι έχει χάσει έδαφος στη μάχη για τη 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να διακριθεί στο Europa League. Ο Μπενίτεθ δεν υπολογίζει

στους Σούνιγκα, Μίτσου και Γκαργκάνο με τη Νάπολι να θέλει να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση που έχει επί γερμανικού εδάφους καθώς έχει φύγει χωρίς νίκη στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της.

Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα
Για πέμπτη φορά θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Ντιναμό Κιέβου και Φιορεντίνα με την ιταλική ομάδα να είναι αήττητη και στα τέσσερα παιχνίδια που προηγήθηκαν.
Επιπλέον, η Φιορεντίνα δεν έχει χάσει κόντρα σε ουκρανικές ομάδες μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αντίθετα, η Ντιναμό Κιέβου έχει παίξει 18 φορές κόντρα σε ιταλικές ομάδες και έχει κερδίσει μόλις δυο φορές.
Μακαρένκο και Βελόσο δεν υπολογίζονται από τη Ντιναμό Κιέβου με τη Φιορεντίνα να παρατάσσεται χωρίς τους Μπασάντα και Ρόσι ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαμπακάρ και Νέτο.

Σεβίλλη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη υποδέχεται τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τις δυο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί σε τέσσερα παιχνίδια μετρώντας από δυο νίκες η κάθε μία ενώ άλλα δυο παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.
Σημειώνεται πως η Σεβίλλη παραμένει αήττητη στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες. Στις τέσσερις φορές που έχει φιλοξενήσει ρωσικές ομάδες ο απολογισμός είναι τρεις νίκες και μια ήττα.
Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει νικήσει μόλις δυο φορές ισπανικές ομάδες ενώ επί ισπανικού εδάφους έχει έξι συνεχόμενες ήττες στα 14 τελευταία παιχνίδια.
Ο Μπέτο είναι η μοναδική απουσία για τη Σεβίλλη, ενώ από τη Ζενίτ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Χουλκ, Ντάνι, Κρισίτο, Σμόλινκοφ και ο τραυματίας Φαϊζούλιν.

Κλαμπ Μπριζ-Ντνίπρο
Πρόκειται για τις εκπλήξεις της εφετινής διοργάνωσης με τη Κλαμπ Μπριζ να παραμένει αήττητη και τη Ντνίπρο να έχει αποκλείσει Ολυμπιακό και Άγιαξ.
Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δυο φορές στο παρελθόν, στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης το 2004, έχοντας από μια νίκη η κάθε μία.
Για τη Ντνίπρο είναι η πρώτη της συμμετοχή σε προημιτελική φάση Κυπέλλου UEFA/Europa League καθώς έχει αγωνιστεί δυο φορές στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ματέους με τους Σάκχοφ, Μάζουχ και Ζοζούλια να είναι νοκ άουτ.
Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τη Κλαμπ Μπριζ καθώς δεν υπολογίζονται οι Μονιέ, Ντουάρτε, Ένχελς και Γκέντοζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα