Euro σε όλη την Ευρώπη!

18:58 6/12/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μία πρωτοφανή και πρωτότυπη κίνηση σκοπεύει να προχωρήσει η UEFA, σχετικά με τη διοργάνωση του Euro 2020. Έως και σήμερα ήταν συνηθισμένο τη διοργάνωση να αναλαμβάνει μία, το πολύ δύο χώρες, ωστόσο τα «μυαλά» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν πως το Euro 2020 θα διεξαχθεί συνολικά σε 13 χώρες! Ναι καλά διαβάσατε. 13 διαφορετικές χώρες θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης του 2020.
Η ιδέα που

εκφράστηκε από τον Μισέλ Πλατινί το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώθηκε πλέον από την UEFA. Όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, το Euro του 2020 θα φιλοξενηθεί ουσιαστικά από... όλη την Ευρώπη καθώς οι αγώνες θα γίνουν σε γήπεδα διαφορετικών χωρών. Η FA ήδη έθεσε υποψηφιότητα για να φιλοξενηθεί ο τελικός στο Γουέμπλεϊ», ενώ ανάμενα στις χώρες που φημολογείται πως θα φιλοξενήσουν αγώνες είναι και η Ελλάδα!

Η κεντρική ιδέα πάντως έχει ως εξής: οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους, καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από τέσσερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μία ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις, με (σχετικά) κοντινή απόσταση η μια από την άλλη. Μέχρι εκεί όμως, αφού η διαδικασία μετά τη φάση των ομίλων (νοκ άουτ αγώνες, τελικός) δεν έχει διαρρεύσει ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα