EURO... Ρονάλντο!

23:46 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- Προημιτελικά
ΤΣΕΧΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό στάδιο Βαρσοβίας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και «χρυσό» σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία νίκησε με 1-0 την Τσεχία και πέρασε στα ημιτελικά του Euro 2012.

Οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι απο τους Τσέχους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν δύο δοκάρια, πολλές κλασικές ευκαιρίες αλλά και έναν... Κριστιάνο ο οποίος μετά τους Ολλανδούς «καθαρίζει» ακόμα ένα ματς για την χώρα του και την στέλνει στους «4».

Ίσως ένα απο τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα που έχουμε παρακολουθήσει στο Euro 2012 ήταν αυτό ανάμεσα στους Τσέχους και τους Ίβηρες. Το ματς σε καμία στιγμή δεν είχε ρυθμό με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν περισσότερο το πως θα κρατήσουν το μηδέν, κάτι βέβαια απόλυτα φυσιολογικό. Πάντως η ομάδα του Πάουλο Μπέντο η αλήθεια είναι πως είχε μια ελαφριά υπεροχή, είχε την μπάλα στα πόδια της, την κυκλοφορούσε αλλά ως εκεί. Τα περίμενε όλα απο τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος ήταν... όαση. Στο 12' είχαμε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι απο τον Μουτίνιο, ενώ πέντε λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των Τσέχων όταν ο Μπάρος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή. Για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς έπρεπε να περάσουν 33 λεπτά παιχνιδιού. Συγκεκριμένα μετά απο γέμισμα του Πέπε ο Ρονάλντο έκανε ένα ψαλιδάκι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Προς το φινάλε του πρώτου μέρους η Πορτογαλία ανέβασε κάπως την απόδοση της, πίεσε και στο 45+1 άγγιξε το γκολ. Ο Ρονάλντο απέφυγε τον Κάντλετς, σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στην επανάληψη οι Πορτογάλοι μπήκαν... φουριόζοι και έχασαν κλασική ευκαιρία στο 46' με κεφαλιά του Αλμέιδα όπου η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 50' είχαν δεύτερο δοκάρι στο ματς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο (τέταρτο συνολικά στην διοργάνωση για τον σταρ της Ρεάλ), ενώ στο 54' και πάλι ο Ρονάλντο απείλησε με σουτ απο καλή θέση. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ίβηρες είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με πλασέ του Νάνι, όπου ο Τσεχ του είπε «όχι». Η κλάση του Τσεχ μίλησε και στο 64' όταν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ έναν «κεραυνό» του Μειρέλες. Οι ευκαιρίες των Πορτογάλων δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 72' ο Μειρέλες σούταρε απελπιστικά άουτ απο εξαιρετική θέση, ενώ στο 74' ο Νάνι πλάσαρε αλλά ο Κάντλετς έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Τελικά οι Τσέχοι που δεν είχαν μπει ποτέ στο ματς στην επανάληψη και έκαναν άμυνα μαζικά λύγισαν στο 79'. Ο Μουτίνιο σέντραρε απο τα δεξιά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Πορτογαλία άγγιξε και δεύτερο γκολ με σουτ του Περέιρα όπου ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ.


ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπερσκί, Πλαζίλ, Πιλάρ, Χούμπτσμαν (86' Πέκχαρντ), Γίρασεκ, Νταριντά (61' Ρέζεκ), Μπάρος.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (88' Ρολάντο), Νάνι (84' Κουστόντιο), Ρονάλντο, Πόστιγκα (40' Αλμέιδα).

Keywords
Τυχαία Θέματα